Τελευταία Νέα

Ζόραν Ζάεφ – Παραιτήθηκε από πρωθυπουργός και πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος

Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SDSM), υπέστη βαριά ήττα στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή

Ο Ζόραν Ζάεφ, μετά από τέσσερα χρόνια στο «τιμόνι» της Βόρειας Μακεδονίας, ανακοίνωσε μετά την ήττα στις δημοτικές εκλογές ότι αναλαμβάνει την ευθύνη και παραιτείται από πρωθυπουργός της χώρας και από αρχηγός του κόμματός του.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη. Παραιτούμαι από τη θέση του πρωθυπουργού και από την ηγεσία του SDSM. Συγχαίρω όλους τους προοδευτικούς πολίτες που έδωσαν μάχη για την (ευρωπαϊκή) ολοκλήρωση της Βόρειας Μακεδονίας», είπε στις δηλώσεις όπως μεταδίδει το Euronews.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM), έχασε με μεγάλη διαφορά τόσο τον δήμο των Σκοπίων, όσο και όλους τους άλλους μεγάλους δήμους της χώρας.

Ο Ζόραν Ζάεφ, στις δηλώσεις του άφησε και αιχμές επισημαίνοντας ότι: «Είμαι απογοητευμένος διότι η πλειοψηφία των πολιτών που ψήφισαν, όπως και από εκείνους που έμειναν στο σπίτι, και ανέδειξαν τους ίδιους ανθρώπους και πολιτικούς που ήθελαν να σκοτώσουν πριν τέσσερα χρόνια. Κάποιοι από αυτούς εξελέγησαν δήμαρχοι στα Σκόπια και σε άλλους δήμους».

Ο Ζόραν Ζάεφ συνεχάρη την αντιπολίτευση για τη νίκη της, ωστόσο σημείωσε ότι δαπανήθηκαν πολλά χρήματα για την εκλογική της νίκη. «Πολλά χρήματα δόθηκαν από ντόπιους επιχειρηματίες για να εξυπηρετήσουν τα μελλοντικά προσωπικά οικονομικά τους συμφέροντα και σχέδια», είπε.

Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμηση πως δεν υπάρχει ανάγκη για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. «Έχουμε ακόμη 2,5 μοναδικά χρόνια δουλειάς που θα ωφελήσει τη χώρα και το έθνος», σημείωσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς