Τελευταία Νέα

Ζωνιανά – Δεκάδες αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο χωριό – Στον εισαγγελέα ο 68χρονος για την γιγάντια ζωοκλοπή

Πολυδύναμη επιχείρηση της ΕΛΑΣ βρίσκεται σε εξέλιξη, με αφορμή καταγγελίες για ζωοκλοπές σε Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης

Εκατοντάδες αστυνομικοί από το Ηράκλειο το Ρέθυμνο και τα Χανιά συμμετείχαν στην πολυδύναμη επιχείρηση της ΕΛΑΣ, χθες, Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2021, στην περιοχή των Ζωνιανών, για τον εντοπισμό εκατοντάδων αιγοπροβάτων, που είχαν κλαπεί και όπως φαίνεται, βρέθηκαν στην κατοχή ενός 68χρονου άνδρα.

Ειδικότερα, η αστυνομική επιχείρηση ήταν πολυπληθής και πλήρως οργανωμένη με στελέχη της ΕΛΑΣ από τμήματα και υπηρεσίες των νομών Ρεθύμνου και Ηρακλείου. Οι αστυνομικοί εντόπισαν σε έρευνα σε ποιμνιοστάσιο συνιδιοκτησίας του ανωτέρω ημεδαπού συνολικά 337 προβατοειδή, μέρος των οποίων δεν έφεραν ενώτια ή έφεραν ενώτια τα οποία δεν αντιστοιχούσαν στο συγκεκριμένο κτηνοτρόφο και κατασχεθήκαν προκειμένου να εξακριβωθεί το νόμιμο της κατοχής τους. Αποτέλεσμα της επιχείρησης ήταν να εντοπιστούν 102 προβατοειδή ως προϊόντα ζωοκλοπής και να αποδοθούν στον κτηνοτρόφο που του ανήκουν.

Παράλληλα όπως διαπιστώθηκε, μέρος των ζώων, είχε αφαιρεθεί την 20-21.10.2021 από ποιμνιοστάσιο στο Δήμου Αγίου Βασιλείου και έτσι σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του συγκεκριμένου άνδρα για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ζωοκλοπής, ενώ συνελήφθη για παραβάσεις της Αστυνομικής Διάταξης περί Ζωοκλοπής.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 68χρονος βοσκός αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, προκειμένου να του απαγγελθεί η κατηγορία για παραβίαση του νόμου περί ζωοκλοπής. Ο ίδιος πάντως και παρά το γεγονός ότι τα αιγοπρόβατα εντοπίστηκαν στο ποίμνιό του χωρίς ενώτια, ισχυρίζεται ότι του ανήκουν. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται στην υπόθεση να εμπλέκονται η σύζυγος και οι δύο γιοί του. Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνης προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευση και των υπόλοιπων ζώων.

Σημειώνεται πως οι Αρχές εστίασαν στην συγκεκριμένη περιοχή, μετά από καταγγελία κατοίκου στον δήμο Αγίου Βασιλείου περί τα τέλη Οκτωβρίου, ενώ στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ βρίσκονται κι άλλες περιοχές στις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου, Χανίων και Ρεθύμνου, στο πλαίσιο διευρυμένης έρευνας που διεξάγεται κατόπιν αντίστοιχων καταγγελιών.

Ολοκληρώθηκε αστυνομική επιχείρηση που εξελίχθηκε χθες, στο Ρέθυμνο

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εξιχνιάστηκε υπόθεση ζωοκλοπής και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού

 Επιπλέον ο ημεδαπός συνελήφθη για παραβάσεις της Αστυνομικής Διάταξης περί Ζωοκλοπής  

Η σύλληψη του είναι αποτέλεσμα οργανωμένης επιχείρησης στο πλαίσιο του ειδικού σχεδιασμού που εφαρμόζεται σε αυτό το πεδίο

Βρέθηκαν και αποδόθηκαν 102 προβατοειδή ως προϊόντα Ζωοκλοπής 

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου για την καταπολέμηση παραβατικών συμπεριφορών και έκνομων ενεργειών, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε χθες (25.11.2021) συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας  Ρεθύμνης, του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βασιλείου, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου, του Τμήματος Τροχαίας Ρεθύμνης, του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου και αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ρεθύμνης και Ηρακλείου.

Ειδικότερα, ύστερα από την ενδελεχή έρευνα καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης, σχετικά με διάπραξη υπόθεσης Ζωοκλοπής, χθες (25.11.2021) οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκε έρευνα σε ποιμνιοστάσιο συνιδιοκτησίας ημεδαπού όπου βρέθηκαν συνολικά 337 προβατοειδή, μέρος των οποίων δεν έφεραν ενώτια ή έφεραν ενώτια τα οποία δεν αντιστοιχούσαν στον ημεδαπό και κατασχεθήκαν προκειμένου να εξακριβωθεί το νόμιμο της κατοχής τους.

Στην συνέχεια όπως διαπιστώθηκε, μέρος των ζώων, είχε αφαιρεθεί την 20-21.10.2021 από ποιμνιοστάσιο ημεδαπού σε περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του πρώτου ημεδαπού για παραβάσεις  της Νομοθεσίας περί Ζωοκλοπής, ενώ συνελήφθη για παραβάσεις της Αστυνομικής Διάταξης περί Ζωοκλοπής  

Αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα συνολικά 102 προβατοειδή.

Η προανάκριση συνεχίζεται  από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνης προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευση και των υπολοίπων ζώων. 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.