Τελευταία Νέα

Ζευγάρι ξενοδοχοϋπαλλήλων «κούρεψε» το χρέος του κατά 72%

«Βόμβα για τις τράπεζες» χαρακτηρίζει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης την απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων σύμφωνα με την οποία ζευγάρι ξενοδοχοϋπαλλήλων κατάφερε να κουρέψει το χρέος του κατά 72%,

Πιο συγκεκριμένα στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης επισημαίνονται τα εξής:

«Πρόκειται  για  ζευγάρι παντρεμένο, ηλικίας 50 και 45 ετών αντίστοιχα, με δύο  τέκνα, το ένα εκ των οποίων ανήλικο και το άλλο φοιτήτρια. Και οι δύο σύζυγοι  ασχολούνται ως εποχιακοί ξενοδοχοϋπάλληλοι, και είχαν 14 δάνεια σε 7 τράπεζες, συνολικής οφειλής 273.694,53 ευρώ.

Τα εισοδήματα που διαθέτι η οικογένεια είναι από μισθούς 1.700 ευρώ μηνιαίως ενώ τα περιουσιακά της στοιχεία είναι ένα διαμέρισμα 92 τ.μ. σε οικόπεδο επιφάνειας 2.005,45 τ.μ και πέντε αγροτεμάχια, 210 τραπεζικές μετοχές και ένα Ι.Χ.

Το Δικαστήριο των  Χανίων, παρά τις αιτιάσεις και ενστάσεις των τραπεζών  αποδέχθηκε την αίτηση των δανειοληπτών και ρύθμισε τα χρέη τους

με μηνιαίες καταβολές προς τις πιστώτριες τράπεζες επί μια τετραετία, επιβάλλοντας στον σύζυγο να καταβάλει δόση ύψους 176,52 ευρώ και στη σύζυγο 123,48 ευρώ.

Παράλληλα, χορήγηση περίοδο χάριτος για μια τετραετία ενώ για τη διάσωση της κατοικίας του ζευγαριού όρισε ποσό ύψους 313,50 ευρώ το μήνα για χρονικό διάστημα 240 μηνών.

Συνεπώς, το χρέος του συζύγου «κουρεύτηκε» κατά 48% και της συζύγου κατά 95%, ενώ κατά μέσο όρο το υπέρογκο χρέος «κουρεύτηκε» κατά 72%».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς