Τελευταία Νέα

Ζάκρος – Βουτιά στο παρελθόν, την παράδοση και τις… παραλίες!

Πάμε να γνωρίσουμε την ακριτική Ζάκρο στο κεντρονοτιοανατολικό άκρο της Κρήτης! Ζάκρος – Ένα υπέροχο κεφαλοχώρι της Σητείας! Είχα τους καλύτερους πληροφορητές-ξεναγούς και ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάτι από αυτόν τον ιδιαίτερο τόπο με τους όμορφους ανθρώπους.

Μια πανέμορφη περιοχή με φιλόξενους και ανοιχτόκαρδους ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους, από τα πανέμορφα φυσικά τοπία και τα νερά που έδωσαν και δίνουν ζωή, ως τους μουσειακούς χώρους που μας αφήνουν με νοσταλγικές σκέψεις, αλλά και την πλούσια τοπική κουζίνα.

Εντυπωσιακά σπήλαια και φαράγγια, τραχύ τοπίο γεμάτο μυρωδιές από βότανα και φρύγανα, ελαιώνες που φτάνουν ως τις πεντακάθαρες και πανέμορφες παραλίες της περιοχής.

Στα βίντεο εμφανίζονται οι: Νίκος Δασκαλάκης, Νίκος Ζαχαράκης, Μανώλης Κεκερίδης και Χαρά Φυτρολάκη. Όπως σημειώνει και ο πολιτιστικός σύλλογος Ζάκρου:

Η Ζάκρος είναι χωριό στην ανατολική ακτή της Κρήτης. Διοικητικά υπάγεται στη δημοτική ενότητα Ιτάνου, του δήμου Σητείας του νομού Λασιθίου.

Στην περιοχή βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας Μινωικής πόλης της Ζάκρου και αποτελούν σήμερα σημαντικό αρχαιολογικό χώρο του Μινωικού πολιτισμού.

Θεωρείται ότι υπήρξε ένα από τα τέσσερα κύρια διοικητικά κέντρα των Μινωιτών, ενώ το προστατευμένο λιμάνι της και η στρατηγική της θέση την κατέστησαν σημαντικό εμπορικό κέντρο για το εμπόριο προς τα ανατολικά.

Στην πόλη κυριαρχούσε το παλάτι της Ζάκρου, το οποίο κτίστηκε το 1900 π.Χ. περίπου, ξανακτίστηκε το 1600 π.Χ περίπου και καταστράφηκε το 1450 π.Χ μαζί με τα υπόλοιπα κύρια κέντρα του Μινωικού πολιτισμού.

Σήμερα τα ερείπια του παλατιού είναι εμφανή και επισκέψιμα, καθιστώντας τη Ζάκρο δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Μια προσπάθεια του Συλλόγου μας να γνωρίσουμε και να μας γνωρίσουν όσο περισσότερα άτομα γίνεται!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.