Τελευταία Νέα

Υπόθεση Siemens – Ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά οι 22 καταδικασθέντες για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο δωροδοκιών»

Χωρίς ελαφρυντικά κρίθηκαν ένοχοι, στην πλειονότητά τους, οι 22 καταδικασθέντες στην υπόθεση της Siemens και μόνο επτά από αυτούς πέτυχαν την αναγνώρισή τους, προβλέποντας ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου σε δύο χρηματιστές με «υποδεέστερο» ρόλο στη διακίνηση μαύρου χρήματος και αυτό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη και της προσπάθειας να άρουν τις συνέπειες της πράξης τους σε πέντε Γερμανούς, διευθυντικά στελέχη της μητρικής εταιρείας.

Μετά τα ελαφρυντικά, η εισαγγελέας της έδρας Ελένη Σκεπαρνιά, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο δωροδοκιών στη χώρα μας, πρότεινε ποινές που ξεκινούν από τα επτά έτη και φτάνουν στην ανώτατη προβλεπόμενη βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα τα 15. Σε αυτούς που κατά την κα Σκεπαρνιά είχαν «ιθύνοντα ρόλο σε αξιόποινες πράξεις με συμμετοχή πολλών προσώπων» περιλαμβάνονται ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο Χρήστος Καραβέλλας, ο Πρόδρομος Μαυρίδης και τρία πρώην στελέχη του ΟΤΕ.

Τη χαμηλότερη ποινή των επτά ετών η εισαγγελέας την πρότεινε για όσους έλαβαν ελαφρυντικά.

Δείτε επίσης!

Παπαγγελόπουλος – Με αναγκάζουν να αποκαλύψω τα ρουσφέτια που μου ζητούσαν

Γεμάτη αιχμές, όχι μόνο για την εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη αλλά και για τους τρεις συναδέλφους …

DW – Στα «πλοκάμια» της οικογένειας Ερντογάν η Ερυθρά Ημισέληνος;

Σκάνδαλο που εμπλέκει την Ερυθρά Ημισέληνο, επιχείρηση φυσικού αερίου και προσκείμενα στην οικογένεια Ερντογάν ιδρύματα, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize