Τελευταία Νέα

Υπόθεση Ρίχτερ: Αναβρασμός εν όψει της επετείου της Μάχης της Κρήτης – Πότε θα ανακληθεί ο τίτλος;

Αναβολή στο φινάλε της υπόθεσης Ρίχτερ δόθηκε από το πανεπιστήμιο Κρήτης για δύο τουλάχιστον εβδομάδες. Σήμερα έληξε η προθεσμία που είχε δώσει το εκπαιδευτικό ίδρυμα στον Γερμανό ιστορικό, ώστε αν ήθελε να υποβάλει κάποιο υπόμνημα με αφορμή τη διαδικασία ανάκλησης της “επιτιμίας” του. Οι Ρεθυμνιώτες ακτιβιστές από την πλευρά τους καλούν σε επίσπευση των διαδικασιών με αφορμή τον επικείμενο εορτασμό της επετείου της Μάχης της Κρήτης, ενώ ετοιμάζονται και για προσβολή της δικαστικής απόφασης σύμφωνα με την οποία δεν εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο οι ισχυρισμοί του Χάινς Ρίχτερ. 

Χαμηλούς τόνους προσπαθούν να τηρούν τόσο οι πανεπιστημιακοί, όσο και τα μέλη του σωματείου πληγέντων από τη ναζιστική κατοχή, όμως η συγκυρία, δεδομένου ότι ξεκινούν οι επετειακές εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης, δυναμιτίζει το σκηνικό. Σήμερα, από πλευράς πρυτανείας, κοσμητείας και τμήματος πολιτικής επιστήμης κανείς δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο για την ανάκληση της “επιτιμίας” που είχε αποδοθεί στον Γερμανό ιστορικό, Χάινς Ρίχτερ και παρά του ότι έληξε η προθεσμία που του είχε δοθεί για να υποβάλει κάποια αναφορά σχετικά με την ανάκληση.

Ούτε την ερχόμενη Παρασκευή που θα συνεδριάσει εκτάκτως η κοσμητεία κοινωνικών επιστημών του πανεπιστημίου Κρήτης, συμπεριλαμβάνεται στην ατζέντα η υπόθεση Ρίχτερ, ενώ όπως όλα δείχνουν στα τέλη του μήνα σε τακτική συνεδρίαση θα τεθεί το θέμα επί τάπητος και το αργότερο στις αρχές Ιουνίου.

 

Σε κάθε περίπτωση οι ακτιβιστές του Ρεθύμνου ζητούν να ληφθεί μέριμνα επί του θέματος λόγω και του εορτασμού της επετείου της Μάχης της Κρήτης με τον εκπρόσωπο του σωματείου, Γιώργο Σταράκη, να δηλώνει χαρακτηριστικά ότι θα ήθελαν να αποφευχθούν τα όποια έκτροπα στις τελετές κατάθεσης στεφάνων.  Την ίδια ώρα, ξεκινούν διαδικασία αναίρεσης της απόφασης του δικαστηρίου Ρεθύμνου που όπως αναφέρουν αθωώνει τον Χάινς Ρίχτερ δια της μη προσβολής από τον αντιρατσιστικό νόμο, των όσων γράφει ο Γερμανός ιστορικός.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Μηνάς Σαματάς – “H  χρησιμότητα της «άχρηστης»  Κοινωνιολογίας στην  εποχή του κορονοϊού  και η άκαιρη κατάργησή της”

H  χρησιμότητα της «άχρηστης»  Κοινωνιολογίας στην  εποχή του κορονοϊού  και η άκαιρη κατάργησή της Μηνά …

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης αφήνει το αποτύπωμά του

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, στα 43 του χρόνια, μπαίνει πλέον στην ωριμότητα. Στην κατάταξη του Times …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize