Τελευταία Νέα

Με υπερηφάνεια έφτασαν στην νησιωτική κορυφή της Ελλάδας – Ήθη – Έθιμα και παράδοση της Κρήτης στη Στράτα του Ψηλορείτη!

Με εκκίνηση από το καταφύγιο στο «Λάκκο του Μυγερού» στα 1.700 μέτρα υψόμετρο, ακολούθησαν τα πέτρινα σκαλοπάτια, τα οποία οδηγούν στην θρυλική κορυφή του Ψηλορείτη στα 2.456 μέτρα και αφού απόλαυσαν τη μοναδική θέα της Κρήτης ολόκληρης και των γύρω νησιών, επέστρεψαν σε χαμηλότερο υψόμετρο, φέροντας μαζί τους τμήμα του Τιμίου Σταυρού από την κορυφή του νησιού. Οι Λιβαδιώτες με την υποστήριξη του Δήμου Μυλοποτάμου και της Περιφέρειας Κρήτης διοργάνωσαν για 8η συνεχή χρονιά την εκδήλωση “Η Στράτα του Ψηλορείτη στο Λιβαδιώτικο Αόρι” τιμώντας παράλληλα και τα ήθη και έθιμα του τόπου.

Ένα ιερό προσκύνημα που συντελείται εδώ και 5 χιλιάδες τουλάχιστον χρόνια. Στη νησιωτική κορυφή της Ελλάδας. Στον Ψηλορείτη που αγέρωχα παρατηρεί όλο το νησί κι ακόμα παραπέρα, χιλιάδες προσκυνητές τιμούν κάθε χρόνο τη Στράτα του Ψηλορείτη στο Λιβαδιώτικο Αόρι.

Ο πολιτισμός και το περιβάλλον του ορεινού όγκου της Κρήτης είχαν την τιμητική τους στο βουνό που μπορεί να καυχιέται ότι ποτέ δεν κυμάτισε η σημαία του Γερμανού κατακτητή.

Οι φιλοξενούμενοι χάρηκαν την κρητική ορεσίβια παράδοση μέσα από την παραδοσιακή μουσική και τον χορό, αλλά και με την παρασκευή τυριού, όπως πριν δεκαετίες, το γνωστό πιλάφι και το αντικριστό κρέας.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Ξεκινά το έργο αποκατάστασης του ναού Μιχαήλ Αρχαγγέλου στα Λιβάδια Μυλοποτάμου

Ξεκινούν τα έργα αποκατάστασης του Ιερού Ναού Μιχαήλ Αρχαγγέλου και Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στα Λιβάδια …

Ρέθυμνο – Την Μαρία Λιονή επισκέφθηκε το υποψήφιο πρυτανικό σχήμα υπό τον καθηγητή Παναγιώτη Τσακαλίδη

Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, ενόψει των επικείμενων Πρυτανικών εκλογών, πραγματοποίησε την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize