Τελευταία Νέα

Με υδροφόρες νερό σε χωριά του Αρκαδίου – Η σημερινή ΔΕΥΑΡ καταλογίζει ευθύνες σε δημότες και η απερχόμενη στην ελλιπή ενημέρωση

Φωτιές άναψε η εκτός ατζέντας συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Ρεθύμνου, για το πρόβλημα υδροδότησης σε χωριά του Αρκαδίου. Η σημερινή ΔΕΥΑΡ καταλογίζει ευθύνες σε δημότες και η απερχόμενη στην ελλιπή ενημέρωση λόγω της οποίας δεν λειτούργησε διυλιστήριο που θα μετέτρεπε σε πόσιμο, το νερό από το φράγμα των ποταμών στο Αμάρι. Η υπερβολική κατανάλωση νερού από τις τουριστικές μονάδες στα πεδινά, οδήγησε σε υδροδότηση με υδροφόρες στα χωριά της ενδοχώρας.

Το νερό, νεράκι έχουν πει οι κάτοικοι της δημοτικής ενότητας Αρκαδίου του δήμου Ρεθύμνου, σύμφωνα με καταγγελίες που έχει δεχθεί ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σταράκης, αφού οι υπέρογκες ποσότητες νερού που χρειάζονται τα ανατολικά τουριστικά προάστια του Ρεθύμνου έχουν οδηγήσει στην επιστράτευση υδροφόρων για την ύδρευση του Άδελε, της Λούτρας και γειτονικών χωριών.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ρεθύμνου κατηγορεί τους κατοίκους του Άδελε για την κατάσταση, επειδή δεν δέχτηκαν την κατασκευή διυλιστηρίου στην περιοχή τους, ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος, Άγγελος Μαλάς, ρίχνει το φταίξιμο στην έλλειψη ενημέρωσης.

Το έργο του μικρού διυλιστηρίου δεν ευοδώθηκε, ενώ το μεγάλο απαιτεί χρηματοδότηση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, έτσι επί του παρόντος το νερό από το φράγμα των ποταμών στο Αμάρι, δεν χρησιμοποιείται παρά μόνο για άρδευση.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Ρεθύμνου, Γιώργο Μαρινάκη, γίνονται προσπάθειες για χρηματοδότηση 2 εκατομμυρίων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, Περιβάλλον και  Αειφόρος Ανάπτυξη, γνωστό ως ΕΠΠΕΡΑΑ, έτσι ώστε να δοθεί μια ενδιάμεση λύση, μέχρι να ευοδωθεί το μεγαλόπνοο έργο διυλιστηρίου στο Γιαννούδι. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Θοδωρής Νίνος, θεωρεί ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα είναι έτοιμες οι μελέτες για το μεγάλης έκτασης έργο.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Το μήνυμα του Γιώργου Μαρινάκη για τη νέα σχολική περίοδο

“Αγαπητά μου παιδιά , εκπαιδευτικοί και γονείς Σήμερα καλωσορίσαμε μια νέα σχολική χρονιά, σε συνθήκες …

Ρέθυμνο – Χρηματοδότηση 145.080 € στο Δήμο Αμαρίου για την ενίσχυση του Πολιτισμού – Τουρισμού

Με την υπ’ αριθ. 4200/9-9-2020 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης, εγκρίθηκε χρηματοδότηση στο Δήμο Αμαρίου μετά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize