Τελευταία Νέα

Ξενοφώντας Σπιταδάκης – Ήρθε πρώτος σε ψήφους και ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα!

Ρεθυμνιώτικη επιτυχία και αποτύπωμα Κρήτης στο τιμόνι του Δ.Σ. του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων

Στις 12/6/2021 συνήλθε η 45η Τακτική Γενική Συνέλευση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων η οποία εξέλεξε το νέο Δ.Σ. του Σώματος.

Η υπερηφάνεια μας και η χαρά μας μεγάλη, καθώς ο δικός μας «Πολικός», κ. Ξενοφώντας Σπιταδάκης ήρθε πρώτος σε ψήφους και ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα. Αξίζει να σημειωθεί ότι Πρόεδρος του Δ.Σ. ανέλαβε ο πολύ αγαπημένος, με μακρά και επιτυχημένη πορεία στην Προσκοπική Κίνηση και επίσης Κρητικός κ. Γεώργιος Χουρδάκης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δικός μας Ξενοφώντας, αναλαμβάνει θέση μεγάλης ευθύνης στον Ελληνικό Προσκοπισμό, όπου διαχρονικά υπηρετεί με αφοσίωση, αξιοσημείωτο ζήλο και εξαιρετική αποτελεσματικότητα, ενώ ταυτόχρονα εργάζεται και είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ο Ξενοφώντας αποτελεί σταθερά ένα παράδειγμα προς μίμηση, τόσο ως ένας άνθρωπος που δε σταματά να αυτοβελτιώνεται, να μορφώνεται να προοδεύει αλλά και ως ένα μέλος της Προσκοπικής κίνησης που κάνει ξεκάθαρα πράξη το «αιέν αριστεύειν».

Όσοι έχουμε την τύχη να συναναστρεφόμαστε τον Ξενοφώντα  και να συνεργαζόμαστε μαζί του γνωρίζουμε καλά πως είναι ένας άνθρωπος που  στέκεται σε όσα αξίζουν, αφουγκράζεται τις αγωνίες των ενηλίκων μελών της κίνησης, και θα εργαστεί όπως πάντα πέρα από τις ίδιες του τις δυνάμεις για να φέρει εις πέρας τα νέα του καθήκοντα.

Εκείνος δεν στέκεται στην πρωτιά της εκλογής (την οποία ομολογουμένως οι λοιποί πανηγυρίζουμε) αλλά στο βάρος της ευθύνης που ανέλαβε και τη σοβαρότητα της δουλειάς που καλείται να υλοποιήσει.

Πρόσφατα ο Ξενοφώντας χαρακτήρισε τη διαδικασία της συνέλευσης «γιορτή της Δημοκρατίας». Δε στάθηκε στιγμή στο ποιο θα είναι το αποτέλεσμα και επικεντρώθηκε μόνο στο ότι ο Προσκοπισμός της Ελλάδας θέλει να κάνει το άλμα του 2021 και μας είπε, … «Να είστε περήφανοι που είστε πρόσκοποι γιατί η Προσκοπική Κίνηση έχει ανθρώπους με αξία και αυτή η αξία δίνει φτερά στον Προσκοπισμό να πετά 111 χρόνια.»

Το ξέρουμε Πολικέ πως η Κίνηση έχει ανθρώπους με αξία και είσαι τρανό παράδειγμα.

Σε ευχαριστούμε και σου ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο σου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.