Τελευταία Νέα

Ξεκίνησαν οι πτήσεις των Ελλήνων πιλότων με τα γαλλικά Rafale!

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται στη Γαλλία το πρόγραμμα εκπαίδευσης στα μαχητικά Rafale των ιπτάμενων και των μηχανικών της Πολεμικής Αεροπορίας.

 

Η αποστολή, που αφίχθη στη Γαλλία στις αρχές Φεβρουαρίου, περιλαμβάνει τέσσερις ιπτάμενους, εκ των οποίων τρεις προέρχονται από τα Mirage 2000/2000-5 και ένας από τα F-16 και 12 μηχανικούς.

Η εκπαίδευση των ιπτάμενων άρχισε με τα θεωρητικά μαθήματα, ώστε να εξοικειωθούν και να κατανοήσουν τα συστήματα και τις διαδικασίες του μαχητικού και γραπτές εξετάσεις, ενώ συνεχίστηκε στον εξομοιωτή πτήσης, που επιτρέπει την εκπαίδευση σε ρεαλιστικές συνθήκες.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση και αυτού του σταδίου, το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου οι ιπτάμενοι άρχισαν τις πτήσεις με τη διθέσια έκδοση Rafale B παρουσία εκπαιδευτή, έμπειρου ιπτάμενου της αεροπορίας της Γαλλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, την προηγούμενη εβδομάδα οι Έλληνες ιπτάμενοι άρχισαν τις πτήσεις solo (χωρίς την παρουσία εκπαιδευτή).

Όσον αφορά το πρόγραμμα εκπαίδευσης των 12 μηχανικών, στην αρχική φάση περιλάμβανε θεωρητικά μαθήματα και με την επιτυχή ολοκλήρωσή της άρχισε η φάση της επί το έργον εκπαίδευσης (on the job training).

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και της επιστροφής στην Ελλάδα οι τέσσερις ιπτάμενοι και οι 12 μηχανικοί θα αποτελέσουν τον πυρήνα εκπαίδευσης του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας που θα στελεχώσει τη μοίρα η οποία θα επιχειρεί τα 18 νέα μαχητικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize