Τελευταία Νέα

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το 9ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων – Πρώτη συνάντηση διοργανωτών

Το πρώτο βήμα για την άρτια οργάνωση του 9ου Παγκρήτιου Φόρουμ Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής έκανε το Επιμελητήριο Ηρακλείου, καλώντας σε ευρεία σύσκεψη τους εκπροσώπους των συνδιοργανωτών και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Στη διάρκεια της συνάντησης ανακοινώθηκε ότι το 9ο Φόρουμ θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ) και ότι οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί και μεταποιητές αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, εκπρόσωποι κρητικών επιχειρήσεων που προμηθεύουν την τοπική τουριστική αγορά, καθώς επίσης ξενοδόχοι, διευθυντές ξενοδοχείων και εκπρόσωποι δικτυών διανομής μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://forum.ebeh.gr/

Το Παγκρήτιο Φόρουμ διοργανώνεται από τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων, τους Ξενοδόχους Κρήτης και άλλους φορείς και τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Κατά τη συνάντηση τονίσθηκε η ανάγκη διεύρυνσης του επιτυχημένου θεσμού σε όλους τους Νομούς της Κρήτης, ώστε να υπάρξει ισομερής εκπροσώπηση στο Φόρουμ και αποφασίσθηκε να διεξαχθούν ενημερωτικές συναντήσεις προκειμένου να προετοιμαστούν κατάλληλα οι συμμετέχοντες για τα προγραμματισμένα ραντεβού τους και να έχουν τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Όπως διευκρίνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, ο βραβευμένος από την Ευρωπαϊκή Ένωση θεσμός του Φόρουμ, ο οποίος ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου το 2012, έχει βρει πολλούς μιμητές σε όλη τη χώρα και ξαναφέρνει στο προσκήνιο την πλούσια τοπική παραγωγή, δίνοντας την ευκαιρία στους ξένους επισκέπτες να γευθούν τα προϊόντα της Κρητικής γης.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος επίσης, οι Αντιπεριφεριεάρχες κ.κ. Αντώνης Παπαδεράκης και Μανώλης Χνάρης, ο υπεύθυνος ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίου Χανίων κ. Γιώργος Πατεράκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης κ. Γιώργος Γιακουμάκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμάς Χαριτάκης, ο Διευθυντής της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου κ. Νίκος Φουντουλάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Λασιθίου κ. Μανώλης Βαρκαράκης, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Κρήτης κ.κ. Δημήτρης Καμπουράκης και Αλέξανδρος Σωμαράς αντίστοιχα, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Πελεκανάκης, ο Πρόεδρος του Δικτύου Κρητικού Ελαιόλαδου κ. Μανώλης Φραγκάκης και η Διευθύντρια του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης κα Έλλη Γκίκα.

Στην παρέμβαση του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κρήτης κ. Γιώργος Γιακουμάκης, τόνισε ότι το Φόρουμ αυξάνει κάθε χρόνο την ανταπόκριση και δυναμική στις επιχειρήσεις της Κρήτης, λειτουργεί δηλαδή εν τέλει προς όφελος των παραγωγών και ξενοδόχων του νησιού. Η προσπάθεια των διοργανωτών θα συνεχιστεί και για αυτή την διοργάνωση με στόχο να ξεπεραστεί το προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών επιχειρήσεων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στο Παγκρήτιο Φόρουμ είναι ΔΩΡΕΑΝ και περιλαμβάνει κατ’ ιδίαν συναντήσεις παραγωγών/μεταποιητών με ξενοδόχους/διευθυντές ξενοδοχείων/εκπροσώπους δικτύων διανομής, καθώς επίσης έκθεση και γευσιγνωσία κρητικών προϊόντων, που προσφέρουν οι συμμετέχοντες παραγωγοί και μεταποιητές.

Το συντονισμό της διοργάνωσης του 9ου Παγκρήτιου Φόρουμ Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής, έχει το Γραφείο Επιχειρηματικής Στήριξης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, υπεύθυνη κα Λένα Στεφανουδάκη, τηλ: 2810 247034.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Επιμελητήριο Ρεθύμνης : κ. Θεόδωρος Τσαούλης, info@eber.gr τηλ: 28310 57330

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Σιωπηρή διαμαρτυρία των γιατρών – Κινδυνεύουν να κλείσουν τα κρεβάτια στη ΜΕΘ

Για την υποστελέχωση της κλινικής covid και αποκλεισμό της ΜΕΘ από την σύσταση νέων οργανικών …

Ρέθυμνο – Βρώμικο ταξί, οδηγός χωρίς μάσκα και με κλειστά τα πίσω παράθυρα!

Ενώ οι Ρεθεμνιώτες βάζουν τα δυνατά τους ώστε να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας από τον …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize