Τελευταία Νέα

Ξεχείλισαν οι κόκκινοι κάδοι ανακύκλωσης στο Ρέθυμνο λόγω… ζέστης!

Οι κόκκινοι κάδοι ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητα των πολιτών του Ρεθύμνου και αυτό φάνηκε ήδη έμπρακτα με ένα “βουνό” από ρούχα που παρουσιάστηκαν ξαφνικά έξω από τους κάδους, στο κέντρο της πόλης, επειδή προφανώς ήταν γεμάτοι…

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Νικολέτας Γκολφινοπούλου, προϊσταμένης της υπηρεσίας καθαριότητας και πρασίνου, οι κάδοι γέμισαν λόγω αλλαγής εποχής οπότε και ο περισσότερος κόσμος αποφασίζει να… αποσύρει κάποια χειμερινά ενδύματα και υποδήματα, προτού τα αποθηκεύσει για τον επόμενο χειμώνα. Σε ό,τι αφορά τη γενικότερη στάση των πολιτών απέναντι στο νέο τρόπο ανακύκλωσης, η Νικολέτα Γκολφινοπούλου μας εξηγεί ότι οι κάτοικοι της πόλης είναι αρκετά δεκτικοί έως τώρα. Βέβαια, κάθε αρχή και δύσκολη, επισημαίνει, διότι μέχρι να συνηθίσουν και να μάθουν τη διαδικασία, υπήρξαν κάποια παράπονα από τον ανάδοχο, όπως η έλλειψη κάποιας προστατευτικής μεμβράνης ή σακούλας του ρουχισμού ώστε να αποτελεί ξεχωριστή συσκευασία, ή ακόμη και σακούλες τοποθετημένες έξω από τον κάδο, διότι κάποιοι αδυνατούσαν να χειριστούν τον κάδο και να τοποθετήσουν μέσα το εκάστοτε περιεχόμενο.

Όλα αυτά βέβαια αποτελούν παρελθόν διότι πλέον η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί και από ό,τι φαίνεται η ανταπόκριση των πολιτών είναι αρκετά θετική. Οι κόκκινοι κάδοι ανακύκλωσης ενδυμάτων, υποδημάτων είναι τοποθετημένοι, τόσο σε κεντρικά της πόλης του Ρεθύμνου, όσο και στην περιοχή του Ατσιποπούλου.

Η ανακύκλωση των ρούχων και παπουτσιών που είναι σε κατάσταση, κατάλληλη για επανάχρηση, είναι προς όφελος όλων, καθώς η κοινωνική αυτή δράση, ενισχύει φτωχούς, αλλά και άπορους ανθρώπους, στην Ελλάδα, ακόμη και σε παγκόσμιο επίπεδο σε εμπόλεμες περιοχές όπου τα ενδύματα και τα υποδήματα, καλύπτουν κάποιες από τις βασικές τους ανάγκες.

Όσο για τα ακατάλληλα προς επανάχρηση ρούχα, αποτελούν βασική ύλη για τη δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού, που με αυτό τον τρόπο εδραιώνεται η περιβαλλοντική μας συνείδηση.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Εικόνες που μαγεύουν! – Οι βροχοπτώσεις έφεραν και πάλι τον καταρράκτη στο όρος Κέδρος

Δείτε στο βίντεο τους καταρράκτες που σχηματίστηκαν στις νότιες πλευρές του! Δια-SOS-τε τη Μεσαρά “Ανοιξε” …

Ρέθυμνο – Για την αντιμετώπιση συνεπειών από ενδεχόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα το ΣΟΠΠ

Συνεδρίασε χτες το  ΣΟΠΠ της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης για τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου & …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize