Τελευταία Νέα

Βραβεύτηκαν τα προγράμματα του ΚΕΚΑΠΕ Ρεθύμνου

Σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου την Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018, απονεμήθηκαν οι Βεβαιώσεις παρακολούθησης σε 88 καταρτιζόμενους – εργαζόμενους του τουριστικού και του φαρμακευτικού τομέα, οι οποίοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία τα προγράμματα του Λογαριασμού Απασχόλησης Επαγγελματικής Κατάρτισης για μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν από 1 έως 30 εργαζόμενους (ΛΑΕΚ 1-30) του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Τα προγράμματα κατάρτισης υλοποιήθηκαν από το Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ, σε συνεργασία με την Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων «Ο Ξένιος Ζευς» και το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου καθώς επίσης και με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Ρεθύμνου, που συνεργάστηκε για πρώτη φορά με το Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ.

Ειδικότερα:

Οι καταρτιζόμενοι του τουριστικού τομέα συμμετείχαν σε προγράμματα, που αφορούσαν : Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων – HACCP, Αγγλική ορολογία στην εξυπηρέτηση πελατών και Συμπεριφορά Πελατών και Επικοινωνιακές Ιδιαιτερότητες.

Οι εργαζόμενοι σε φαρμακεία παρακολούθησαν το πρόγραμμα με τίτλο: «Αντιμετώπιση – Διαχείριση ελαφρών τραυμάτων στο χώρο του φαρμακείου – Συμπληρώματα διατροφής – Βιταμίνες».

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος,  Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Νικηφόρος ως εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των φορέων, ιδιαίτερα στον τομέα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης και επιπλέον επεσήμανε την αναγκαιότητα της συνεχούς αναζήτησης της γνώσης, ως μέσο για την επίτευξη της ολιστικής ανάπτυξης του ανθρώπου, σ΄ όλους τους τομείς δράσεις του.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κα Μαρία Λιονή κατά την ομιλία της, τόνισε το συλλογικό χαρακτήρα αυτής της εκπαιδευτικής προσπάθειας και παράλληλα το πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας, που χαρακτηρίζει κάθε πρωτοβουλία της Π.Ε Ρεθύμνης και της Περιφέρειας Κρήτης. Επεσήμανε, μάλιστα ότι η προσπάθεια αυτή για τη διάχυση της γνώσης θα συνεχισθεί σ’ όσο το δυνατόν ευρύτερες ομάδες πληθυσμού, συμβάλλοντας στη ν πρόσβαση των εργαζομένων στη βελτίωση της πρόσβασης στην τοπική αγορά εργασίας. Μέχρι σήμερα από το ΚΕΚΑΠΕΡ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ, μόνο στο πλαίσιο του ΛΑΕΚ για μικρές επιχειρήσεις, έχουν υλοποιηθεί 44 εκπαιδευτικές δράσεις, τις οποίες ολοκλήρωσαν επιτυχώς περισσότεροι από 1100 εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα σε 22 διαφορετικά θεματικά πεδία. Φέτος, ολοκληρώσαμε τέσσερεις δράσεις τις οποίες παρακολούθησαν 88 εργαζόμενοι του τουριστικού και του φαρμακευτικού τομέα. Τέλος, Η κα Λιονή συνεχάρη τους συμμετέχοντες στα προγράμματα, οι οποίοι παρόλο τον καθημερινό τους φόρτο διέθεσαν χρόνο και έθεσαν ως προτεραιότητα την επιμόρφωσή τους, αποτελώντας παράλληλα ένα ιδανικό παράδειγμα για το περιβάλλον τους.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων κ. Μανόλης Περάκης, επεσήμανε ότι το σημαντικό ρόλο του τουρισμού ως πρώτου πυλώνα ανάπτυξης της Κρήτης, ενώ αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα συνεχούς επιμόρφωσης του στελεχιακού δυναμικού προκειμένου να ανταποκριθούν στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις. Ιδιαίτερα, στάθηκε στη συνεισφορά της Ένωσης στον τομέα αυτό και τη συνεργασία, που έχει αναπτύξει με την Περιφέρεια Κρήτης μέσω του ΚΕΚΑΠΕΡ τα τελευταία χρόνια. Τόνισε, δε ότι η υλοποίηση των προγραμμάτων είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, που απαιτεί γνώση, συνέπεια και ετοιμότητα.

Ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρεθύμνου κ. Λιολάκης Γεώργιος, έδωσε έμφαση στη διαχρονική συνεργασία, που έχει αναπτυχθεί με την Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων και την Περιφέρεια Κρήτης. Μια συνεργασία που αποδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι ο κοινός στόχος, που είναι η συνεχής βελτίωση του εργασιακού προφίλ των εργαζομένων, μπορεί να επιτευχθεί με απόλυτη επιτυχία. Η εκπαίδευση των εργαζομένων είναι εφόδιο για την πρόσβαση και εδραίωσή τους στη δύσκολη αγορά εργασίας, η οποία καθημερινά μεταλλάσσεται δημιουργώντας νέες απαιτήσεις και νέα δεδομένα για όλους μας.

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου κ. Βαρδιάμπασης, ευχαρίστησε το ΚΕΚΑΠΕΡ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ για την ουσιαστική συνεργασία, που αναπτύχθηκε ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη θεματολογία του προγράμματος, επισημαίνοντας πως η γνώση για τα συμπληρώματα διατροφής και τις βιταμίνες δεν είναι στατική, αλλά διαρκώς εξελισσόμενη, ακολουθώντας νεότερα δεδομένα που αφορούν και το σύγχρονο τρόπο ζωής. Η γνώση αυτή αποτελεί εχέγγυο για τη βέλτιστη ανταπόκριση των φαρμακοϋπαλλήλων στα καθήκοντά τους, ως υποστηρικτές του έργου των φαρμακοποιών. Τέλος, τόνισε την ανάγκη συνεχούς εξέλιξης και ανάπτυξης του ανθρωπίνων πόρων ιδιαίτερα στο χώρο του φαρμακείου.

Ο Δ/ντής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης κ. Δαράκης Μιχάλης αναφέρθηκε στο αυξημένο ενδιαφέρον των συμμετεχόντων και στο διαμορφούμενο εκπαιδευτικό περιβάλλον κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων, ένδειξη του πολύ υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και κατάρτισης, που χαρακτηρίζει την εκπαιδευτική αυτή προσπάθεια. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα τρέχοντα προγράμματα και δράσεις, που υλοποιεί το ΚΕΚΑΠΕΡ-Περιφέρειας Κρήτης, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Τόνισε, παράλληλα ότι με τις συνεργασίες που αναπτύσσει το ΚΕΚΑΠΕΡ με δημόσιους, ιδιωτικούς και κοινωνικούς φορείς γίνονται ελκυστικότερες και ευκολότερα προσβάσιμες οι μαθησιακές ευκαιρίες για όλους τους ενήλικες.

Τέλος, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ρεθύμνου κ. Κων/νος Νικολιδάκης, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης τουριστικών καταλυμάτων «Ξένιος Ζεύς» κ. Κατικάς Ζαχαρίας, ο Γραμματέας κ. Μαγνήσαλης Δημήτριος και το μέλος κ. Χλιαουτάκης Εμμανουήλ. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και εκπαιδευτές των προγραμμάτων, όπως η κα Φουρναράκη Αγάπη, η κα Ρόη Βαβουράκη και η κα Μονιάκη Ελένη.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Πίτερης Χαράλαμπος-Νικόλαος Δ/ντής Κατάρτισης του ΚΕΚΑΠΕΡ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ, ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση των προγραμμάτων και συγκεκριμένα τον κ. Νικολουδάκη Γεώργιο, υπεύθυνο οικονομικής διαχείρισης των προγραμμάτων, την κα Άργη Περάκη Γραμματέα της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων «Ο Ξένιος Ζευς» και τον κ. Παπαδομανολάκη Μάνο από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ρεθύμνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.