Τελευταία Νέα

Βουλή – Απαιτείται πλήρης διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του Βαλυράκη

Την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του Σήφη Βαλυράκη ζητούν τέσσερις βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛΛ. με ερώτησή τους, επισημαίνοντας την κατάθεση μάρτυρα που ενισχύει τις υποψίες της οικογένειας του πρώην υπουργού για ανθρωποκτονία και όχι για ατύχημα. Μάλιστα, και δεύτερη μαρτυρία φαίνεται να επιβεβαιώνει την αποκάλυψη του πρώτου μάρτυρα ότι ο Σ. Βαλυράκης χτυπήθηκε με κοντάρι από δύο ψαράδες ύστερα από λογομαχία.

Οι βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛΛ. υπογραμμίζουν ότι, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι δράστες ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής, κάτι που προσθέτει μια σημαντική διάσταση στο περιστατικό δεδομένης της έντονης αντιχουντικής δράσης του Σ. Βαλυράκη.

Οι Βασίλης Κεγκέρογλου, Δημήτρης Μπιάγκης, Γιώργος Καμίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου χαρακτηρίζουν όσα κατέθεσε ο πρώτος μάρτυρας «συγκλονιστικά», τονίζοντας ότι η μαρτυρία αυτή «αλλάζει τα δεδομένα και ενισχύει τους ισχυρισμούς της οικογένειας του εκλιπόντος» για ανθρωποκτονία. Οι τέσσερις βουλευτές επισημαίνουν ακόμη τις δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι οι δράστες ήταν οργανωμένοι στη Χρυσή Αυγή, καθώς και τις καταγγελίες του δικηγόρου της οικογένειας κ. Φωτάκη για «τρομερή προσπάθεια κουκουλώματος», για την οποία μάλιστα έχει κατατεθεί μήνυση κατά στελεχών του Λιμενικού.

«Η πλήρης διαλεύκανση του θανάτου του Σ. Βαλυράκη συνιστά όχι μόνο υποχρέωση της Πολιτείας, αλλά και ελάχιστη ένδειξη τιμής στην ιστορία και στους αγώνες του» σημειώνουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και ζητούν από τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας «άμεσες ενέργειες» για την «απρόσκοπτη» διενέργεια της προανάκρισης από το Λιμενικό. Οι τέσσερις βουλευτές αναρωτιούνται ακόμα για ποιον λόγο δεν έχει ολοκληρωθεί η τεχνική έκθεση που έχει ζητηθεί από τον Φεβρουάριο, καθώς και αν έχει διασφαλιστεί η προστασία των μαρτύρων.

Το ζήτημα της προστασίας των μαρτύρων φαίνεται πως είναι κομβικό για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, καθώς, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας κ. Παγορόπουλο, ο δεύτερος μάρτυρας φέρεται να δήλωσε ότι άργησε να καταθέσει ζητώντας ασφαλή χώρο εκτός Ερέτριας, καθώς η συμπεριφορά της τοπικής κοινωνίας στον πρώτο μάρτυρα τον είχε «προβληματίσει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.