Τελευταία Νέα

Η Βόρεια Κορέα δηλώνει ανοικτή σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Η βορειοκορεατική αντιπροσωπεία δήλωσε πως οι εξελίξεις στις σχέσεις ανάμεσα στα δύο κορεατικά κράτη και στις σχέσεις ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να συμβαδίσουν.

AP Photo/Natacha Pisarenko

H Βόρεια Κορέα είναι ανοικτή σε συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν τα μέλη της υψηλόβαθμης βορειοκορεατικής αντιπροσωπείας, που επισκέπτεται τη Νότια Κορέα για την τελετή λήξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ, σύμφωνα με το γραφείο του προέδρου της Νότιας Κορέας.

Σε συνάντησή της με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν στην Πιονγκτσάνγκ, η βορειοκορεατική αντιπροσωπεία δήλωσε επίσης πως οι εξελίξεις στις σχέσεις ανάμεσα στα δύο κορεατικά κράτη αλλά και στις σχέσεις ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και τις ΗΠΑ θα πρέπει να συμβαδίσουν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Στην τελετή λήξης της Κυριακής συμμετείχε ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μουν Τζει-ιν, η βορειοκορεατική αντιπροσωπεία και η κόρη του προέδρου των ΗΠΑ, Ιβάνκα Τραμπ, η οποία ήταν μεταξύ των αξιωματούχων της αμερικανικής αντιπροσωπείας στους Αγώνες.

Νωρίτερα, η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι με το νέο μεγάλο πακέτο κυρώσεων μεγαλώνει την αντιπαράθεση μεταξύ των δυο χωρών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς