Τελευταία Νέα

Βοήθεια στο σπίτι, παιδικοί σταθμοί και Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι “πιέζουν” για γρήγορη λύση στα οικονομικά της ΚΕΔΗ Ρεθύμνου

Φωτιές έχουν ανάψει στο δημοτικό συμβούλιο Ρεθύμνου οι ισολογισμοί της ΚΕΔΗΡ (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ρεθύμνου) για το διάστημα 2011-2016 με την αντιπολίτευση να ζητά αναλυτικά έγγραφα που να φαίνονται όλες οι λογιστικές πράξεις του ταμείου για την εν λόγω περίοδο. Η συζήτηση του θέματος έχει ήδη αναβληθεί μια φορά, ενώ δε θα συζητηθεί, ούτε στη σημερινή (29/12/2017) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με τον χρόνο ωστόσο και τις οικονομικές ανάγκες της κοινωφελούς επιχείρησης, να πιέζουν ασφυκτικά.

Το θέμα έφερε στο δημοτικό συμβούλιο η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, “Ρέθυμνο Αξίζεις” με επικεφαλής τον Θοδωρή Νίνο, ζητώντας από την ΚΕΔΗΡ να προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα όπου θα φαίνονται όλες οι λογιστικές πράξεις για το διάστημα 2011-2015, αλλά και για το 2016 που θα έπρεπε να υπάρχουν κατατεθειμένοι οι ισολογισμοί.

Εν τέλει το θέμα δε συζητήθηκε και έλαβε αναβολή με την  αντιπολίτευση να ζητά, όταν συζητηθεί το θέμα, να παρίσταται και ο ορκωτός λογιστής που έχει ελέγξει τους ισολογισμούς της κοινωφελούς επιχείρησης. Το θέμα δε θα συζητηθεί ούτε σήμερα (29/12/2017), στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρεθύμνου για το έτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΚΕΔΗΡ “έχει τις πόρτες ανοικτές” σε οποιονδήποτε επιθυμεί να εξετάσει τα εν λόγω έγγραφα των ισολογισμών της υπηρεσίας, όπως και συγκεντρώνονται τα έγγραφα για να παρουσιαστούν και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με το θέμα αυτό.

Υπεύθυνοι για την συγκέντρωση των στοιχείων είναι οι υπηρεσιακοί παράγοντες της κοινωφελούς επιχείρησης, δηλαδή ο διευθυντής της ΚΕΔΗΡ, Γιώργος Γύπαρης και ο λογιστής της ΚΕΔΗΡ Κώστας Ζαμπετάκης με τον δεύτερο να φέρεται να αναφέρει, ότι ποτέ δεν υπήρξε ταμειακό έλλειμμα και δεν έγινε υπεξαίρεση κανενός ποσού, όπως προκύπτει και από τον λογιστικό έλεγχο και την έρευνα των ορκωτών λογιστών.

Την ίδια ώρα, ο χρόνος πιέζει για να αποκατασταθεί η αλήθεια και να μπορεί η κοινωφελής επιχείρηση να προχωρήσει στο έργο της, αφού τόσο οι διαρκείς ανάγκες της σε χρήμα “τρέχουν” για το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι και τους παιδικούς σταθμούς που είναι στη δικαιοδοσία της, ενώ πλησιάζει και το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι που είναι το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός που στηρίζεται στην υπηρεσία.

Επί του θέματος η πρόεδρος της ΚΕΔΗΡ, Πέπη Μπιρλιράκη, σχολίασε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι:

Κύριοι,

Σε συνέχεια της χθεσινής σας εκπομπής για την οποία ενημερώθηκα συνολικά μετά το πέρας της, θα ήθελα να ενημερώσω τους συμπολίτες μου και εσάς τα εξής:

Ανέλαβα τη θέση της προέδρου της ΚΕΔΗΡ το Μάρτιο του 2017.

Είχε ήδη ξεκινήσει έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων από ορκωτό ελεγκτή από τις 7.2.2017 με απόφαση του ΔΣ επί προεδρίας του κ. Ηλιάκη  και κατόπιν συμφωνίας και συστάσεων της αντιπολίτευσης, δηλ. του κ. Νίνου.

Σε όλο το διάστημα του ελέγχου ενημερωνόμουν τακτικότατα και σχημάτισα εικόνα – λογιστικής ακαταστασίας – αν μου επιτρέπεται ο όρος, εν μέρει δικαιολογημένη, από την καθημερινή πίεση, τις αυξημένες πια αρμοδιότητες της ΚΕΔΗΡ και τη δεδομένη και γνωστή έλλειψη ικανού αριθμού στελεχών.

Σήμερα που μιλάμε πρέπει να ξέρετε ότι η εικόνα αυτής της –ακαταστασίας- έχει διορθωθεί πλήρως και  με κατάλληλες παρεμβάσεις υπάρχει μία απόλυτα ομαλή και τυπική λειτουργία του λογιστηρίου

Η καταχώρηση των τιμολογίων στο  διπλογραφικό της ΚΕΔΗΡ ολοκληρώθηκε 1/11/2017 οπότε και απέκτησα εικόνα των οικονομικών καταστάσεων του 2015 και τις τρέχουσας εικόνας της επιχείρησης από λογιστικής άποψης.

Η έκθεση ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή, βάση νόμου  και όπως αναφέρεται στη μεταξύ μας σύμβαση, παραδίδεται σε εμάς μετά την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων από το Διοικητικό Συμβούλιο και εκφέρει γνώμη επί αυτών.

Στις 6.11.2017 παρέλαβα το πρωτόκολλο καταμέτρησης ταμείου το οποίο ανέφερε απόλυτη συμφωνία του ποσού λογιστικού υπολοίπου με το υπόλοιπο των μετρητών. Δηλαδή το Ταμείο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ρεθύμνης είναι άρτιο.

Στις 7.11.2017 παρέλαβα επισήμως το πόρισμα του ορκωτού λογιστή το οποίο και κατέθεσα αμέσως στο δημοτικό συμβούλιο και είναι στη διάθεση όποιου ενδιαφέρεται.

Οποιεσδήποτε παρατηρήσεις ή απορίες θα συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο στο οποίο θα παρουσιαστεί το πόρισμα.

Δείτε επίσης!

Ηράκλειο – Πήγαν σε μπαρ για να δουν αν τηρούνται τα μέτρα και έκοψαν πρόστιμο για τα αναψυκτικά

Κλιμάκιο ελέγχου για τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού πήγε σε μπαρ στο Ηράκλειο, τα …

Ρέθυμνο – Συνάντηση πολιτιστικών συλλόγων με την ΚΕΔΗΡ

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι του Πολιτισμού μεταξύ των υπευθύνων πολιτισμού, Αντιδημάρχων Πέπης Μπιρλιράκη και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize