Τελευταία Νέα

Βοηθάμε με αιμοδοσία τον Αντώνη που είναι σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση!

Η ζωή μπορεί να μπήκε στον πάγο σε πολλά, λόγω της καραντίνας και του lockdown του κορονοϊού, όμως υπάρχουν συνάνθρωποι που έχουν ανάγκη σε αίμα.

Πολλοί θα χρειαστεί να κάνουν ένα χειρουργείο. Αυτή είναι και η περίπτωση του Αντώνη.  Είναι σε λίστα αναμονής, αλλά χρειάζονται 20 φιάλες και θα πρέπει από τώρα να αρχίσουν να συλλέγονται!

Αν γνωρίζεις κάποιον που μπορεί να δώσει αίμα, παρακαλώ σημείωσε τα στοιχεία:

Για Αντώνη Γιουβάνη του Ιωάννη. Λαϊκό νοσοκομείο – μεταμόσχευση.

Το μήνυμα του Αντώνη:

“Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για την προθυμία και τη θέληση όλων να βοηθήσουν. Να είστε όλοι καλά γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στη ζωή και ευτυχισμένοι σε ό,τι κάνετε”.

Το πρόβλημα είναι γενικευμένο και οξύ.

Μεγάλη ανάγκη για αίμα υπάρχει αυτήν την στιγμή στα νοσοκομεία διότι ο περισσότερος κόσμος που συνήθιζε να δίνει τακτικά, βρίσκεται σε καραντίνα και έχει άλλες καταστάσεις να αντιμετωπίσει.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί τους πολίτες να μην αμελούν την σπουδαία αυτή πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας.

Η διαδικασία έχει ως εξής:

Ο πολίτης επικοινωνεί με το τμήμα Αιμοδοσίας ενός νοσοκομείου και κλείνει συγκεκριμένο ραντεβού (ημέρα και ώρα) ώστε να γίνει η αιμοδοσία χωρίς να συγχρωτιστεί με πολλούς άλλους και χωρίς αναμονή.

Όταν έρθει εκείνη η ημέρα, στέλνει ένα SMS στο 13033 που θα έχει ως εξής:

4 /ΟΝΟΜΑ ΕΠΩΝΥΜΟ/ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Επίσης ως είθισται, πρέπει να έχει μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ενώ για την είσοδο σε νοσοκομείο πρέπει να φέρει και ιατρική (όχι πάνινη) μάσκα.

Η διαδικασία δεν είναι ως εκ τούτου περίπλοκη και δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για την συνέχιση της προσφοράς αίματος από τακτικούς ή περιστασιακούς αιμοδότες.

Ειδικά δε αυτήν την περίοδο, που το σύστημα υγείας δοκιμάζεται, η ανάγκη για προσφορά αίματος είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize