Βαριά πρόστιμα για «κορονοπάρτι» στη Μύκονο

Πρόστιμα ύψους συνολικά 300.000 ευρώ για διοργάνωση «κορονοπάρτι» βεβαίωσαν οι αστυνομικοί στη Μύκονο, στο διάστημα από 17 Ιουλίου μέχρι προχθές Κυριακή, τελευταία ημέρα εφαρμογής των έκτακτων περιοριστικών μέτρων στο νησί. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ενημέρωσης, το τοπικό lockdown στο Νησί των Ανέμων, που προέβλεπε απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τη μία τα ξημερώματα και απαγόρευση μουσικής όλο το 24ωρο, είχε ως αποτέλεσμα να επανακάμψει το φαινόμενο των πάρτι σε μισθωμένες βίλες του νησιού. 

Σε ιδιωτικές βίλες

«Το φαινόμενο γιγαντώθηκε την τελευταία εβδομάδα», δήλωσε στην «Κ» αρμόδια αστυνομική πηγή, συμπληρώνοντας ότι «στο νησί υπάρχει πολύς κόσμος που έχει έρθει να διασκεδάσει και μετά τις απαγορεύσεις αναζήτησε διέξοδο στα “κορονοπάρτι”». Κατά πληροφορίες, στη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας οι αστυνομικοί βεβαίωσαν 6 πρόστιμα ύψους 50.000 ευρώ το καθένα σε άτομα που είχαν διοργανώσει πάρτι σε ιδιωτικές βίλες με πάνω από 20 συμμετέχοντες. Η επιβολή του προστίμου προβλέπεται –όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ.– στην τελευταία κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ), με τη συγκεκριμένη πρόβλεψη να παραμένει σε ισχύ και μετά την άρση, χθες, των έκτακτων περιοριστικών μέτρων στη Μύκονο. Η συγκεκριμένη διάταξη αφορά συναθροίσεις σε μισθωμένα ακίνητα και όχι ιδιόκτητα, όπου οι δυνατότητες παρέμβασης της αστυνομίας είναι περιορισμένες.

Πώς τους εντόπισαν

Οι αστυνομικοί, παρατηρώντας τις κινήσεις των οχημάτων στο οδικό δίκτυο αλλά ακόμα και τις καταναλώσεις ρεύματος, εντόπισαν τα «κορωνοπάρτι» και επικοινώνησαν με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων. Εκείνοι με τη σειρά τους τούς υπέδειξαν τους εκμισθωτές, στους οποίους βεβαιώθηκαν τα πρόστιμα. Σύμφωνα με την αστυνομική πηγή, σε δύο περιπτώσεις οι διοργανωτές ήταν Ελληνες και σε τέσσερις ξένοι επισκέπτες.
Χρυσοχοΐδης – Καραμαλάκης

Στο θέμα αναφέρθηκε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που επισκέφθηκε το νησί με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη. «Θα εισηγηθούμε περαιτέρω αλλαγές στη νομοθεσία, έτσι ώστε να είναι ευχερέστερη η εξεύρεση, ο εντοπισμός και η τιμωρία όσων διοργανώνουν πάρτι σε βίλες», δήλωσε χαρακτηριστικά. Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης έγινε δέκτης εισηγήσεων, ώστε κατόπιν τροποποίησης του θεσμικού πλαισίου να επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα όχι μόνο στους μισθωτές, αλλά και στους ιδιοκτήτες των ακινήτων όπου διεξάγονται πάρτι.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στην αναβάθμιση, φέτος, του αστυνομικού τμήματος Μυκόνου σε υποδιεύθυνση και στην ενίσχυση της υπηρεσίας με 186 αστυνομικούς αντί για 60 πέρυσι. «Θα συνεχίσουμε έτσι, ούτως ώστε η Μύκονος, μεταξύ των άλλων, να διαφημίζεται και για τις συνθήκες ασφάλειας του νησιού», δήλωσε ο υπουργός μετά το τέλος σύσκεψης στο νησί, ενώ ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Καραμαλάκης συμπλήρωσε ότι «δόθηκαν σαφείς κατευθύνσεις στο προσωπικό για την αυστηρή εφαρμογή των ελέγχων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας».

Παρών στη σύσκεψη ήταν ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κούκας. Στο περιθώριο των συναντήσεων έγινε γνωστό ότι η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο του νησιού αγγίζει το 90% της προ COVID σεζόν του 2019.

kathimerini.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς