Βαγγέλης Αγγελογιαννάκης – «Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι έργα και υποδομές δρομολογούνται μόνο όταν αποφέρουν τα αναμενόμενα κέρδη σε μεγάλους κολοσσούς»

Τελικά έχουμε πολλούς λόγους….

Έχουμε βαρεθεί αυτές τις μέρες να βλέπουμε στα κανάλια την ανούσια, αποπροσανατολιστική κουβέντα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τα σκάνδαλα, για τον Πολάκη, για τόσα άλλα… αλλά για την ουσία τίποτα! Έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε διάφορους υποψήφιους δημοτικούς, περιφερειακούς συμβούλους να περνάνε πέρα δώθε και να μοιράζουν χαμόγελα, χειραψίες… καρτούλες, χωρίς να λένε τίποτα! Άντε το πολύ πολύ να μας πουν πόσο άξιος, καλόκαρδος και αδιάφθορος είναι ο επικεφαλής του συνδυασμού τους… Αλήθεια τους πιστεύει κανείς;

Από τους δήμους στην Περιφέρεια και μέχρι την Κεντρική Διοίκηση, έχει ξεκινήσει ο “προεκλογικός πυρετός”, παροχών, έργων κ.τ.λ. Θα φτιάξουν ΒΟΑΚ χωρίς διόδια και θα φέρουν καράβι στο Ρέθυμνο… θα έρθει η ανάπτυξη και θα φύγει το ΔΝΤ, θα πάρουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις… Αλήθεια τους πιστεύει κανείς;

Τα έργα αυτά για το οποία γίνεται λόγος, για ποιον γίνονται; Για μας; για το λαό; για να έχουμε σύγχρονο αεροδρόμιο; Μα… τα αεροπορικά είναι απλησίαστα! Για να μην σκοτώνονται τα παιδιά μας στο δρόμο; Μήπως… για να αρμέγουν ντόπιους και τουρίστες με τα διόδια; Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι έργα και υποδομές δρομολογούνται μόνο όταν αποφέρουν τα αναμενόμενα κέρδη σε μεγάλους κολοσσούς. Γι΄ αυτό πνιγήκαμε στην λάσπη. Γιατί τα αντιπλημμυρικά δεν είναι “επιλέξιμα”… δικός τους ο όρος.

Ένα πράγμα κρίνεται σε αυτές τις πολλαπλές εκλογές στον τόπο μας. Και δεν είναι ούτε ποιος θα εκλεγεί δήμαρχος ούτε αν θα βγει ο περιφερειάρχης από την πρώτη Κυριακή. Η ανησυχία μας δεν ξεκινάει και σταματάει στο αν θα εκλεγεί “ο σύντεκνος”. Η ανησυχία δεν εξαντλείται στο ποιος θα βγει πρώτος; η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Αφού τα ίδια θα κάνουν… το ξέρουμε! Να μας απασχολήσει, πόσο δυνατή θα είναι η φωνή των λαϊκών στρωμάτων μέσα σε όλα τα όργανα; Πόσο δυνατή θα είναι η φωνή του ΚΚΕ;

Όλοι όσοι έχουμε γονατίσει από τα μέτρα τους, έχουμε πολλούς λόγους να παλέψουμε γι΄αυτό!

Γιατί ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ΝΑΙ στον αγώνα για αποδέσμευση από την ΕΕ, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού. Γιατί σημαίνει πιο δυνατό αγώνα ενάντια στα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ. Οι ίδιες οι δικές τους στατιστικές δείχνουν την δυσαρέσκεια του κόσμου προς αυτή την λυκοσυμμαχία.

Γιατί μόνο στο ΚΚΕ μπορεί να εκφραστεί η λαϊκή κατακραυγή στο ρατσισμό, στο φασισμό στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Για να γκρεμιστούν από την τρίτη θέση, να απομονωθούν από τις γειτονιές, τα σχολεία και τους χώρους δουλειάς.

Γιατί μόνο οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ ήταν, και θα είναι ξανά, η μοναδική φωνή υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων. Ήταν οι μόνοι, για παράδειγμα, που απαίτησαν αποζημιώσεις στο 100% των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Γιατί μόνο το ΚΚΕ αναδεικνύει τον επικίνδυνο εναγκαλισμό με τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και εναντιώνεται ουσιαστικά τόσο στην συμφωνία των Πρεσπών όσο και στους αλυτρωτισμούς και των δύο χωρών. Μόνο το ΚΚΕ παλεύει να κλείσει η βάση της Σούδας. Να ξεκουμπιστούν αυτοί που θεωρούν το νησί μας “κατεχόμενο έδαφος” και τολμάνε ακόμα και την σημαία μας να κατεβάσουν. Να ξεκουμπιστούν αυτοί που μας θεωρούν προκεχωρημένο φυλάκιό τους και μας κάνουν στόχο αντιποίνων.

Γιατί μόνο οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμους και Περιφέρεια “θα βάλουν μπέτη” και θα συγκρουστούν με την εφαρμοζόμενη πολιτική που σχεδιάζεται από την ΕΕ και υλοποιείται από κυβερνήσεις και Τοπική Διοίκηση. Αυτό αποδεικνύει η στάση των δημοτικών μας συμβούλων τα τελευταία χρόνια. Το αποδεικνύει ακόμη και η ‘αγωνία’ διάφορων μηχανισμών για το αν θα καταφέρουμε να κατεβάσουμε ψηφοδέλτια ή όχι σε δήμους που δεν είχαμε δημοτικούς συμβούλους.

Και για όσους θα πουν τα γνωστά… Πέντε δήμοι. Πάτρα, Καισαριανή, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Ικαρία. Πέντε δήμαρχοι που δεν είπαν ποτέ “δεν είναι αρμοδιότητά μου”, πέντε δήμαρχοι που δεν κρύβουν τις ευθύνες τους πίσω από το θεσμικό πλαίσιο αλλά παλεύουν μαζί με το λαό για τα σύγχρονα δικαιώματά του! …όποιου και αν είναι η “αρμοδιότητα”.

Γιατί το ΚΚΕ έχει σχέδιο για το σήμερα και για το αύριο. Φωτίζει με το ανατρεπτικό του πρόγραμμα το δρόμο για μία διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, με το λαό στην εξουσία, ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.

Γιατί το πραγματικά προοδευτικό και σύγχρονο γεννιέται πάντα μέσα από την αμφισβήτηση, την ταξική σύγκρουση, τον αγώνα!

Για ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας!

Αγγελογιαννάκης Βαγγέλης

Γραμματέας Τομεακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΚΚΕ

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Παναγία Χαρακιανή – Δε θα γίνει η καθιερωμένη λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας – Πρόγραμμα Πανηγύρεως του Ιερού Προσκυνήματος

Ανακοινώνεται το πρόγραμμα της εφετινής Πανηγύρεως του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Χαρακιανής: Πέμπτη 13 Αυγούστου …

Ρέθυμνο – “Είναι, σε τούτη τη δύσκολη εποχή, κάτι χειρότερο – Είναι ανήθικο”

Εκ πρώτης όψεως, γιατί αναμένεται το σχετικό ΦΕΚ, -παρόλο που δεν προσδοκώ ουδεμία, ανύπαρκτη έτσι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize