Τελευταία Νέα

«Βαφτίσια» για τον ΣΥΡΙΖΑ – Ποια ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι

Ολοταχώς για πολιτικά «βαφτίσια», ύστερα από τα οποία το κόμμα θα αποκτήσει ένα νέο όνομα, οδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αλλαγή του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ είναι μόλις μία από τις ενέργειες που προετοιμάζει το ηγετικό επιτελείου της Κουμουνδούρου.

Βασικός στόχος του εγχειρήματος είναι να επιτευχθεί το άνοιγμα προς την κεντροαριστερά και το κέντρο, κάτι που αποτελεί διακαή πόθο συγκεκριμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ

Από τα σενάρια που διακινούνται, το πιθανότερο είναι να προστεθεί στην ονομασία του ΣΥΡΙΖΑ μια «νότα»… οικολογίας. Συγκεκριμένα, μια από τις προτάσεις που εξετάζονται είναι το όνομα «ΣΥΡΙΖΑ – Πράσινη Συμμαχία».

Το δεύτερο πιο… δημοφιλές όνομα είναι το «ΣΥΡΙΖΑ – Πράσινη Αριστερά». Ο συγκεκριμένος όρος αναμένεται να απορριφθεί καθώς το «Αριστερά», υπάρχει και στο ακρωνύμιο του ΣΥΡΙΖΑ (βλ. Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς).

Οι τελικές αποφάσεις για το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ληφθούν στο προσεχές συνέδριο. Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, φέρεται να δηλώνει αποφασισμένος για την αλλαγή της ονομασίας και την προσθήκη ενός… «πράσινου» όρου.

Να σημειωθεί ότι τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν μεγάλο βάρος στο φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινά στις 27 Σεπτεμβρίου.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στην αγορά της πόλης

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησαν με καταστηματάρχες και πολίτες που συνάντησαν στο δρόμο και στα …

Παρατηρητήριο Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – 10 προτάσεις για την υγειονομικά ασφαλή επανεκκίνηση του τουρισμού

Παρατηρητήριο Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ  10 προτάσεις για την υγειονομικά  ασφαλή   επανεκκίνηση  του τουρισμού  Η …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize