Τελευταία Νέα

Β. Κικίλιας – 20 φορές μειώνεται ο κίνδυνος για τους εμβολιασμένους άνω των 60

Οι εμβολιασμένοι άνω των 60 ετών, εμφανίζουν 20 φορές μειωμένο κίνδυνο να νοσήσουν βαριά, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, επαναλαμβάνοντας ότι εννέα στους 10 ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), είναι ανεμβολίαστοι.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας στάθηκε στην ανάγκη να κινητοποιηθούν οι συναρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, προκειμένου να εφαρμοστούν τα μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν για τους ανεμβολίαστους.

Ως προς την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους υγειονομικούς, είπε ότι «η συντριπτική πλειονότητα γιατρών, πάνω από 95%, έχει εμβολιαστεί και θα συνεχίσουν εμβολιάζονται και οι νοσηλευτές».

Επεσήμανε, δε, ότι «κάποιοι συνδικαλιστές αντιδρούν», κάνοντας λόγο για ισχνή μειοψηφία.

Συμπλήρωσε επιπλέον ότι και στον ιδιωτικό τομέα είναι πολύ υψηλό το ποσοστό των γιατρών, καθώς και των νοσηλευτών που έχουν εμβολιαστεί.

Ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε ότι η πολιτεία μπορεί να εντοπίσει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και να τους επιβάλει πρόστιμα, καθώς και κυρώσεις που θα ανακοινωθούν σε προσεχή ΚΥΑ.

Ως προς το πόσο είναι έτοιμο το σύστημα Υγείας να αντιμετωπίσει την κατάσταση που ενδεχομένως προκύψει το φθινόπωρο, είπε ότι «το ΕΣΥ είναι έτοιμο για να δώσει ξανά τη μάχη αν χρειαστεί».

kathimerini.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς