Τελευταία Νέα

Τσίπρας από το Ηράκλειο – «Άμεσα εκλογές για να υπάρξει λύση με σχέδιο έκτακτης ενίσχυσης της κοινωνίας και όχι των καρτέλ»

«Είναι προφανές ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα τώρα είναι ένα σχέδιο έκτακτης ενίσχυσης της κοινωνίας και όχι των καρτέλ», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσάιπρας από το Ηράκλειο, ζητώντας άμεσα εκλογές, προκειμένου να υπάρξει μία λύση με προοδευτική κυβέρνηση και κοινωνικό πρόσημο

Από την κεντρική αγορά του Ηρακλείου, όπου κατάφθασε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί την Τρίτη 5 Απριλίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε άμεσα εκλογές για να υπάρξει όπως είπε  μία λύση με προοδευτική κυβέρνηση και κοινωνικό πρόσημο, ώστε να υλοποιήσει ένα σχέδιο έκτακτης ενίσχυσης της κοινωνίας και όχι των καρτέλ, τα οποία  με την ανοχή της κυβέρνησης έχουν βγάλει πάνω από 1,5 δισ. ευρώ κέρδος τους τελευταίους 8 μήνες, λεηλατώντας  την κοινωνία.

Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την περιοδεία του στην πόλη, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ενόψει του 3ου συνεδρίου του κόμματος.  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από πολίτες και επιχειρηματίες για την κατάσταση που επικρατεί στο εμπόριο και στην τοπική οικονομία της πόλης.

Ακολουθεί το πλήρες περιεχόμενο της δήλωσης του κ. Τσίπρα:0

«Οι τρομακτικές αυξήσεις στα τιμολόγια της ενέργειας έχουν φέρει νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε απόγνωση. Σε συνδυασμό με τις εξίσου μεγάλες, πολύ μεγάλες αυξήσεις στα τρόφιμα βασικής κατανάλωσης, στα καύσιμα, αλλά και στα ενοίκια, αυτή η απόγνωση σε πολλές περιπτώσεις μετατρέπεται σε απελπισία.

Η κοινωνία πληρώνει τα σπασμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στις επιλογές της για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εν μέσω ενεργειακής κρίσης, τη βίαιη απολιγνιτοποίηση, αλλά και την ανοχή στα καρτέλ της αισχροκέρδειας που έχουν βγάλει πάνω από 1,5 δισ. ευρώ κέρδος τους τελευταίους 8 μήνες.

Είναι προφανές ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα τώρα είναι ένα σχέδιο έκτακτης ενίσχυσης της κοινωνίας και όχι των καρτέλ.

Αυτό το σχέδιο όμως κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πρόκειται ποτέ να το λάβει, διότι έχει δεσμεύσεις με τα συμφέροντα.

Όσο παραμένει γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας, αδιαφορώντας για την κοινωνική λεηλασία, τόσο θα συσσωρεύονται δεινά στους εργαζόμενους, στους μισθωτούς, στους αγρότες, στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Για αυτό και εμείς ζητάμε εκλογές, προκειμένου να υπάρξει μία λύση με προοδευτική κυβέρνηση και κοινωνικό πρόσημο που θα στηρίξει την κοινωνία και για αυτό πιστεύουμε ότι και καμιά άλλη δύναμη, η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτική δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια σε αυτό το αίτημα.

Αν δεν ζητάς εκλογές, θέλεις να παραμείνει στην εξουσία κυβέρνηση Μητσοτάκη για να συνεχίσει να λεηλατεί την κοινωνία.

Πρέπει να βάλουμε, όμως, ένα τέλος, ένα φραγμό σε αυτό τον κατήφορο και με μία προοδευτική κυβέρνηση να στηρίξουμε την κοινωνία και να δώσουμε προοπτική με κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική προστασία».

Από την κεντρική αγορά του Ηρακλείου, όπου κατάφθασε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί την Τρίτη 5 Απριλίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ξεκίνησε την περιοδεία του στην πόλη, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ενόψει του 3ου συνεδρίου του κόμματος.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από πολίτες και επιχειρηματίες για την κατάσταση που επικρατεί στο εμπόριο και στην τοπική οικονομία της πόλης.

Ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί σε καφέ του κέντρου, όπου θα πραγματοποιήσει συνάντηση με εκπροσώπους εμπορικών σωματείων. Θα συναντηθεί με τον Μπάμπη Λεκάκη (πρόεδρος ΟΕΒΕΝΗ), τον Μανόλη Αλιφιεράκη (πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου) και τον Μανόλη Κουμαντάκη (πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου). Σκοπός της συνάντησης αυτής είναι να αποτυπωθεί στον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης ο αντίκτυπος της κρίσης που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις στον ν. Ηρακλείου, που πέραν της υγειονομικής κρίσης, καλούνται να αντιμετωπίσουν και τον υψηλό πληθωρισμό.

 

Το μεσημέρι στις 13:00 θα επισκεφθεί το χωριό Προφήτης Ηλία, όπου θα λάβει χώρα μια ανοιχτή συζήτηση με εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και πιο συγκεκριμένα θα συναντηθεί με αγρότες και κτηνοτρόφους στην κεντρική πλατεία του Προφήτη Ηλία.

Παράλληλα, θα δώσει το σύνθημα για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και πιο συγκεκριμένα θα επαναλάβει το σύνθημα για ένα ανοιχτό, μαζικό και προοδευτικό κόμμα.

 

Στις 7:30 μ.μ. θα μεταβεί στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, όπου θα συνομιλήσει με τους προέδρους του Εργατικού Κέντρου, του Σωματείου Επισιτισμού-Τουρισμού, του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων.

Στις 8:15 μ.μ. θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ο περιφερειάρχης Κρήτης θα αναδείξει ζήτημα καίριας σημασίας που αφορούν τις αναπτυξιακές δομές της Κρήτης. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναχωρήσει αύριο, Τετάρτη 6 Απριλίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς