Τελευταία Νέα

Τσάκωσαν “στα πράσα” λαθροθήρα την ώρα που έπιανε λαγούς

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο της λαθροθηρίας στο νησί, με έναν ακόμη λαθροθήρα ο οποίος είχε τοποθετήσει 3 συρματοπαγίδες για να πιάσει λαγό, πριν την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, να πέφτει στην φάκα της Ομάδας Θηροφυλακής Λασιθίου, η οποία είχε θέσει την περιοχή υπό παρακολούθηση.

Πρόκειται για έναν άνδρα ο οποίος είχε τοποθετήσει τρεις συνολικά συρματοπαγίδες για να πιάσει λαγούς, πριν την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου για τους λαγούς, με τον ίδιο να συλλαμβάνεται από θηροφύλακες.

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Πέμπτης στη περιοχή Ψαρή Θρυπτής του Δημοτικού Διαμερίσματος Κάτω Χωριού, με τα πειστήρια να κατάσχονται ενώ σε ότι αφορά τον λαγό, αυτός τελικά εκποιήθηκε και ο λαθροθήρας συνελήφθη.

 

Δείτε στο βίντεο τη στιγμή που λαθροθήρας απεγκλωβίζει τον λαγό από την παγίδα που τοποθέτησε στη περιοχή, με τον ίδιο να χτυπά το ζώο για να το σκοτώσει:

Οι συρματοπαγίδες ήταν αυτές που κίνησαν τις υποψίες στους θηροφύλακες οι οποίοι έθεσαν σε παρακολούθηση την ευρύτερη περιοχή , καταγράφοντας παράλληλα καρέ καρέ τις κινήσεις του ύποπτου άνδρα ο οποίος αρχικά κατέβηκε από το αυτοκίνητο για να ελέγξει τις 2 πρώτες συρματοπαγίδες, πριν κατευθυνθεί στην τρίτη όπου είχε πιαστεί ένας λαγός.

Όπως τονίζουν οι αρμόδιοι, το φαινόμενο της λαθροθηρίας αυξάνεται στη περιοχή, καθώς είναι η δεύτερη σύλληψη λαθροθήρα μέσα σε λίγες μέρες και με τους κινδύνους να ελλοχεύουν για τους θηροφύλακες στη προσπάθεια τους να περιορίσουν το φαινόμενο.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς