Τελευταία Νέα

Το Ρέθυμνο διαθέτει το δικό του app – “Τρέχουν” να προλάβουν τις εξελίξεις οι οδηγοί ταξί

Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, έτσι και οι οδηγοί ταξί στο Ρέθυμνο, φρόντισαν να έχουν έτοιμη διαδικτυακή εφαρμογή μέσω της οποίας μπορεί το κοινό να καλεί ταξί, αφού πλέον στην Αθήνα και σε άλλες μεγαλουπόλεις ήδη η μέθοδος αυτή είναι ιδιαίτερα προσφιλής. Έτοιμο δηλώνει και το κοινό του Ρεθύμνου για χρήση των νέων τεχνολογιών με τους επαγγελματίες οδηγούς ωστόσο να ζητούν νομοθετική μέριμνα και ελέγχους κατά της ανεξέλεγκτης πειρατείας.

Με τις διαδικτυακές εφαρμογές μίσθωσης αυτοκινήτου αντί για ταξί να έχουν γίνει δημοφιλείς στις μεγαλουπόλεις, οι οδηγοί ταξί στο Ρέθυμνο φρόντισαν να έχουν και οι ίδιοι τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν το κοινό με αυτό τον τρόπο. Στον μητροπολιτικό δήμο του νομού Ρεθύμνου δραστηριοποιούνται πάνω από 100 οδηγοί ταξί που με την πίεση της φορολογίας και της μείωσης των εσόδων προσπαθούν να προλάβουν τις όποιες ακόμη πιο δυσμενείς εξελίξεις.

Οι κάτοικοι του Ρεθύμνου δηλώνουν δεκτικοί στην κλήση ταξί μέσω εφαρμογής κινητού και οι νεότεροι ακόμη και με τάμπλετ, εξοικονομώντας χρόνο, ενώ την ίδια ώρα οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί εναποθέτουν τις ελπίδες τους για μετριασμό της πειρατείας, αλλά και των εφαρμογών όπου ανεξέλεγκτα εισέρχονται νέοι στον κλάδο, σε νομοθέτημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, αλλά και σε ελέγχους στην αγορά.

Σε κάθε περίπτωση, τα ικανοποιητικά μεν έσοδα των 3 μηνών της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, δεν επαρκούν για να καλυφθούν τα έξοδα μιας οικογένειας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κάποιος και την υπέρμετρη πια οικονομική επιβάρυνση των ελεύθερων επαγγελματιών.

Πληροφορίες εδώ!

Δείτε επίσης!

ΥΠΟΙΚ – Θετικά «βλέπει» το αίτημα των συνταξιούχων για διαγραφή των διπλών φόρων στα αναδρομικά τους

Μετά τις ενστάσεις και τις αντιδράσεις από τους συνταξιούχους Θετικά αντιμετωπίζουν το υπουργείο Οικονομικών και …

Βεβαιώσεις αποδοχών του φορολογικού έτους 2019 – Μέχρι τις 13 Μαρτίου η υποβολή

Με βάση το κάτωθι δελτίο τύπου της ΑΑΔΕ επισημαίνουμε τα ακόλουθα: Ι.  Οι υπόχρεοι υποβολής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize