Τρίτη , 29 Νοέμβριος 2022
Τελευταία Νέα

Με τραγούδια βαθιά χαραγμένα στη μνήμη κύλισε η βραδιά σε μια καντάδα από το 1988 στα ρομαντικά σοκάκια του Ρεθύμνου!

Για μια ακόμη χρονιά ο θεσμός των λατρεμένων καντάδων συνεχίζει να γεμίζει τα σοκάκια της παλιάς πόλης με πλήθος από κόσμο που ταξιδεύει με τη μελωδία της μουσικής. Σημείο έναρξης η πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη με τον Ανδρέα Πλαΐτη μαέστρο των μουσικών που συνόδευε με το ακορντεόν του σε μια καντάδα που ξεχείλιζε από τη μουσική των οργάνων και από φωνές που τραγουδούσαν ένα αγαπημένο ελληνικό ρεπερτόριο.

Με γνωστά τραγούδια, βαθιά χαραγμένα στη μνήμη, κύλισε η βραδιά σε μια καντάδα που κρατάει από το 1988 μέχρι σήμερα. Ξεκίνησαν με περίπου 80 άτομα κι όσο συνέχιζε η διαδρομή, τόσο μεγάλωνε η συμμετοχή του κόσμου! Με ακορντεόν, βιολιά, κιθάρες, μπουζούκια και ένα μπαγλαμαδάκι ολοκληρώθηκε η ορχήστρα που ταξίδεψε το κοινό σε μια άλλη εποχή. Διέσχισαν όλη την οδό Αρκαδίου, συνέχισαν στην οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου για να καταλήξουν στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως όπου στο τέρμα, τούς περίμενε ένα θεαματικό δρώμενο από Κρητικούς και Ενετούς που διοργάνωσε η ομάδα “Εμείς και Εμείς”.

Στην καντάδα συμμετείχε η Δημοτική χορωδία, το Μουσικό σχολείο, η μουσική ομάδα Alma Libre, μουσικοί από την πόλη, καρναβαλιστές και κόσμος που αγαπά αυτό τον θεσμό στα πλαίσια των εκδηλώσεων του καρναβαλιού.

Κάποιοι μάλιστα προετοιμάστηκαν για αυτή την βραδιά, η Ισιδώρα Χαλκιαδάκη, μουσικός και δασκάλα στο Μουσικό σχολείο, αλλά και μέλος της Δημοτικής χορωδίας του Δήμου Ρεθύμνου, ανέφερε ότι: “Έγινε στους μαθητές μια μικρή προετοιμασία μέσα από ώρες μαθημάτων. Τα παιδιά περίμεναν πως και πως αυτή τη βραδιά για να διασκεδάσουν με τους γονείς τους, φίλους και γνωστούς που συναντάμε σε μια τέτοια διαδρομή. Σήμερα ήρθε η ώρα να διασκεδάσουμε και καλώ να έρθουν από όλη την Ελλάδα να συμμετάσχουν μαζί μας. Και του χρόνου!”

Μια υπέροχη βραδιά ολοκληρώθηκε για μια ακόμη χρονιά, την επόμενη εβδομάδα είμαστε σε ετοιμότητα για τις Κρητικές καντάδες. Μην λείψει κανείς!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *