Τούρκοι εθνικιστές προπηλάκισαν Αμερικανό στρατιώτη στην Κωνσταντινούπολη

Μέλη της Ένωσης Νέων Τουρκίας (TGB) ακινητοποίησαν τον στρατιώτη, φορώντας του… τσουβάλι στο κεφάλι και φωνάζοντας συνθήματα κατά των ΗΠΑ

prop123

Τούρκοι εθνικιστές ακινητοποίησαν Αμερικανό στρατιώτη και του φόρεσαν … τσουβάλι στο κεφάλι, φωνάζοντας συνθήματα κατά των ΗΠΑ.

Το περιστατικό συνέβη όταν αμερικανικό πολεμικό πλοίο του 6ου Στόλου, αγκυροβόλησε στο λιμάνι Σαραϊμπουρνού της Κωνσταντινούπολης. Ο Αμερικανός στρατιώτης δέχτηκε την απρόκλητη επίθεση από ομάδα εθνικιστών της Ένωσης Νέων Τουρκίας (TGB) όταν αυτός κατέβηκε από το πλοίο.

turk123

Σύμφωνα με την εφημερίδα Cumhuriyet, αφού τον ακινητοποίησαν και του πήραν το κινητό τηλέφωνο, του πέρασαν ένα τσουβάλι στο κεφάλι φωνάζοντάς του: «Γιάνκη πήγαινε σπίτι σου»«Είστε δολοφόνοι εκατομμυρίων μουσουλμάνων»«Δίνετε τόνους όπλων στους τρομοκράτες PKK-YPG»«Είστε εχθροί μας και δεν είστε ευπρόσδεκτοι εδώ», «Δεν επιτρέπουμε στους Αμερικανούς στρατιώτες να περιφέρονται ελεύθερα στα εδάφη μας» κ.α.

cumb123

 

Με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, τα μέλη της εθνικιστικής «TGB» εξήγησαν πως προχώρησαν σ’ αυτήν την «ακτιβιστική» δράση, ως αντίδραση στη πρόσφατη δήλωση των δέκα ξένων πρεσβευτών στην Άγκυρα, για την αποφυλάκιση του Οσμάν Καβαλά, που προκάλεσε μίνι διπλωματική κρίση.

Έως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση για το περιστατικό από την τουρκική κυβέρνηση και την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς