Τουρισμός για Όλους – 5 – 6 Αυγούστου ξεκινά η χρήση των voucher

Δωμάτιο ξενοδοχείου

Οι δικαιούχοι των φετινών voucher του “Τουρισμού για Όλους” θα ανακοινωθούν στις αρχές Αυγούστου, δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη. Τι ισχύει για τα ξενοδοχεία, την καραντίνα και τα δωμάτια covid.

Στις 5 ή 6 Αυγούστου θα μπορεί να εκκινήσει η χρήση των voucher του φετινού προγράμματος «Τουρισμός για όλους», υπογράμμισε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στο MEGA το πρωί της Κυριακής (11/07).

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 250.000 αιτήσεις για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ενώ οι αιτήσεις έχουν παραταθεί μέχρι αύριο, Δευτέρα.

«Είναι τεράστιος ο αριθμός των αιτήσεων. Υπάρχουν και οι περσινοί δικαιούχοι που μπορούν να χρησιμοποιούν ήδη το voucher» σημείωσε η κ. Ζαχαράκη.

Οι δικαιούχοι των φετινών voucher θα ανακοινωθούν στις αρχές Αυγούστου, ενώ η χρήση τους θα ξεκινήσει στις 5 ή 6 του ίδιου μήνα.

Σύμφωνα με την υφυπουργό, φέτος προστέθηκαν 50.000 voucher, ενώ διευρύνθηκαν και τα εισοδηματικά κριτήρια. Παράλληλα, τα περσινά περίπου 320.000 voucher που δεν αξιοποιήθηκαν, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν φέτος μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Ξενοδοχεία και καραντίνα

«Υπάρχουν ξενοδοχεία και δωμάτια covid σε περίπτωση που νοσήσει ένας πολίτης που ταξιδεύει» υπογράμμισε η κ. Ζαχαράκη, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι φέτος υπάρχουν λιγότερα ξενοδοχεία covid.

«Όμως βγαίνουν πολύ συχνά προκηρύξεις για ξενοδοχεία covid» συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία στην συντριπτική τους πλειοψηφία ανοίγουν για κανονική χρήση φέτος.

Τέλος, σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα στον τουρισμό είπε ότι «οι επιστήμονες ορίζουν τους κανόνες κι εμείς του ακολουθούμε κατά γράμμα. Σε κάθε περίπτωση, όπως και στην Ίο, η αντίδραση είναι άμεση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς