Τελευταία Νέα

Τουλάχιστον 6 σχολεία του δήμου Ρεθύμνου χρειάζονται σημαντικές παρεμβάσεις συντήρησης

Μάχη με τον χρόνο και τη… γραφειοκρατία δίνει το τμήμα παιδείας του δήμου Ρεθύμνου για να προλάβει τις εργασίες συντήρησης στα σχολεία αρμοδιότητάς του. Μπορεί να έχουν λειτουργήσει 5 νέες σχολικές μονάδες τα τελευταία χρόνια, όμως οι παλαιότερες, έχουν ανάγκες συντήρησης. Στόχος είναι μέσα στο καλοκαίρι να γίνουν οι παρεμβάσεις που επείγουν και το επόμενο καλοκαίρι οι πιο βαριές εργασίες που απαιτούν και περισσότερα χρήματα.

Από τέσσερις διαφορετικές πηγές “έρχεται” η χρηματοδότηση για τα έργα συντήρησης στα σχολεία του δήμου Ρεθύμνου, εξ ου και θα καθυστερήσει η ολοκλήρωση των εργασιών στα 91 σχολεία, όλων των βαθμίδων. 1,2 εκατομμύρια ευρώ θα είναι το τελικό ποσό που θα διατεθεί το φετινό καλοκαίρι, όπως και αυτό του 2019. “Στο κόκκινο” και με ανάγκη για εργασίες στατικότητας βρίσκονται το 1ο δημοτικό σχολείο, το 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο Ρεθύμνου, το 1ο ΕΠΑΛ και το Γυμνάσιο – Λύκειο Επισκοπής, σύμφωνα με τον υπεύθυνο δημοτικό σύμβουλο Ρεθύμνου για το τμήμα παιδείας, Γιώργο Γεωργαλή.

Τα εκάστοτε σχολικά συμβούλια υποβάλλουν αιτήματα για τεχνικές παρεμβάσεις στο τμήμα παιδείας, το οποίο σε συνεργασία με εξειδικευμένο μηχανικό της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Ρεθύμνου, αποφαίνονται για την ιεράρχηση των παρεμβάσεων.

Μέσα στο φετινό καλοκαίρι θα γίνουν οι παρεμβάσεις που δεν απαιτούν πολλά σε χρόνο και σε χρήμα, ενώ το καλοκαίρι του 2019, θα υλοποιηθούν τα πιο απαιτητικά έργα, δεδομένου ότι θα έχει εξασφαλιστεί η ομαλή ροή της σχετικής χρηματοδότησης.

φωτό αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς