Τελευταία Νέα

Το ταξίδι της ζωής

Υπάρχουν άνθρωποι διαφόρων ειδών : άνθρωποι ειλικρινείς, διπρόσωποι, άνθρωποι που αρέσκονται στο να καταστρέφουν την ζωή των άλλων. Η ζωή είναι μικρή και το πιο πιθανό είναι να περάσουν από την ζωή μας τα παραπάνω είδη ατόμων. Ο άνθρωπος ως κοινωνικό ον από την φύση του, όπως έλεγε και ο Αριστοτέλης δεν μπορεί να ζήσει μόνος του και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο πολλές φορές ανοίγει την πόρτα της ζωής του και επιτρέπει σε άτομα να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην ζωή του, χωρίς ουσιαστικά να συνειδητοποιήσει τι βρήκαν ενδιαφέρον στον χαρακτήρα τους.

Αν παρομοιάσουμε την ζωή με ένα ταξίδι με τρένο, κατά την διάρκεια της θα σταματήσουμε σε πολλές στάσεις προκειμένου να επιβιβαστούν άτομα που νομίζουμε ότι κατέχουν μια σημαντική θέση στην ζωή μας. Όμως, στην πορεία της σχέσης μας μαζί τους θα αντιληφθούμε, ότι ίσως η ζωή που είχαμε ονειρευτεί μαζί τους να μην είναι όπως την φανταζόμασταν. Έτσι, αυτός ο άνθρωπος που θα φύγει από την ζωή μας και θα πορευτούμε μόνοι μας μέχρι την επόμενη στάση στην οποία θα περιμένει κάποιος άλλος για εμάς και κάπως έτσι συνεχίζεται το ταξίδι μας μέχρι να βρούμε την κατάλληλο άνθρωπο το άλλο μας μισό.

Τις περισσότερες φορές όμως δεν δίνουμε εύκολα την ευκαιρία να έρθει νέο άτομο στην ζωή μας, καθώς όντας πληγωμένοι διστάζουμε να ξαναπληγωθούμε και ίσως κλείσουμε την πόρτα σε κάποιον που πραγματικά αξίζει όμως ποιος ξέρει αν πραγματικά αξίζει τον κόπο; Για να το μάθουμε, όμως πρέπει να την δώσουμε την ευκαιρία. Και για να δώσουμε την ευκαιρία πρέπει να έχουμε αφήσει πίσω μας όλα όσα μας πλήγωσαν. Γιατί αν δεν έχουμε ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν δεν θα μπορέσει να υπάρξει μέλλον.

Είναι καθοριστικό να αντιληφθούμε πως όσο και αν είναι δύσκολη μια νέα αρχή πάντα θα υπάρχει κάποιος εκεί έξω για εμάς. Το σύμπαν θα φέρει το άτομο αυτό την κατάλληλη στιγμή. Σε αυτή την στιγμή καθοριστικό ρόλο παίζει το πεπρωμένο η αλλιώς η μοίρα του καθένα. Η μοίρα είναι μοναδική για κάθε άτομο και είναι προκαθορισμένη από την στιγμή της γέννησης μας. Γι’ αυτό τον λόγο δεν μπορεί να την αλλάξουμε, όσο και να προσπαθούμε. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην αφήνουμε κάθε δύσκολη στιγμή να μας επηρεάζει καταστρέφοντας την ψυχική μας υγεία και να αφήνουμε τον χρόνο να “γιατρέψει” τις πληγές μας, καθώς μόνο έτσι έρχεται ο απόλυτος εξαγνισμός στην ζωή μας και θα ευτυχίσουμε.

Δείτε επίσης!

Ηράκλειο – Προσφυγόπουλα που έζησαν τη φρίκη του πολέμου μιλούν κρητικά και συγκινούν

Παιδιά που γνώρισαν πολύ νωρίς το σκληρό πρόσωπο της ζωής όταν χρειάστηκε να αφήσουν τις …

Πτήση ελπίδας στο Αμβούργο για την 8χρονη Αλεξία

Ταξίδι προς την ελπίδα αναμένεται να κάνει σήμερα η μικρή Αλεξία, το κοριτσάκι από τις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize