Τελευταία Νέα

To site Κουλούρι, τρολάρει το Ρέθυμνο

Ως αναμενόταν, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Γενικής Αρχής Προσωνυμίων Πόλεων και Προϊόντων, ΓΑΠΠΠ, το Ρέθυμνο διατηρεί το χαρακτηρισμό «πόλη των γραμμάτων» για άλλη μια χρονιά.

Η πανέμορφη πόλη της Κρήτης, οποία έχει προσφέρει στα ελληνικά γράμματα μορφές όπως τον Μάρκο Μουσούρη, τον Παντελή Πρεβελάκη και την Καλλιρρόη Παρρέν, αποδεικνύει ότι, και σήμερα, έχει πολλά να προσφέρει στον τομέα του πολιτισμού.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα τα οποία έλαβε υπόψιν η Αρχή, ήταν η ιδιαίτερα καλλιτεχνική φύση του μεγάλου αριθμού μιξόλοτζιστ που διατηρεί η πόλη, καθώς και τα επίπεδα ακρίβειας που επιδεικνύουν ο αθλητές του ευγενούς αθλήματος της σκοποβολής επί πινακίδων ορίων δήμων. Παράλληλα, καθοριστικό ρόλο για την διατήρηση του προσωνυμίου έπαιξαν ο μεγάλος αριθμός καφετεριών καλλιτεχνικής φύσης που προωθούν την τέχνη και τον πολιτισμό, καθώς και ο ανεπανάληπτα υψηλός αριθμός αθλητών του μπιλιάρδου που διατηρούν θέση στην παγκόσμια κατάταξη των 20 καλύτερων.

Εκπλήξεις για το 2017 αποτελούν οι αποφάσεις της ΓΑΠΠΠ για την μετονομασία του «Ακριτικού Καστελόριζου» σε «Μοναχικό Καστελόριζο», και της «Κοσμοπολίτικης Μυκόνου» σε «Μύκονος η Φάμπιουλους», κάτι που αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις από τους τοπικούς πληθυσμούς. Προς ανακούφιση των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, και παρά τις φήμες που μιλούσαν για την προσάρτηση «του ΠΑΟΚ» στο όνομά της, η πόλη διατηρεί το πολύ σημαντικό χαρακτηρισμό «συμπρωτεύουσα».

Δείτε επίσης!

Το απρόοπτο που έγινε viral… με τον καφέ στη συνέντευξη Βαρβιτσιώτη στο BBC – “Έτσι σερβίρουν καφέ στην Ελλάδα μετά τον κορονοϊό!”

«Έτσι θα σερβίρουν τον καφέ στην εποχή του κορωνοϊού», σχολιάζει χρήστης στο Twitter Ένα απρόοπτο …

Ρέθυμνο – Κοσμοπλημμύρα στις καφετέριες της πόλης

Γέμισαν με κόσμο τα καφέ στο Ρέθυμνο από τις πρώτες ώρες επιστροφής τους στη νέα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize