Κυριακή , 27 Νοέμβριος 2022
Τελευταία Νέα

Το Ρέθυμνο τίμησε την Αγία Βαρβάρα – Πολιούχος και προστάτιδα του πυροβολικού

Με καλοκαιρινές συνθήκες και τη δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη, λαός και κλήρος, τίμησε στο Ρέθυμνο την Αγία Βαρβάρα, πολιούχο και προστάτιδα του πυροβολικού. Την αρχιερατική θεία λειτουργία και την χειροτονία διακόνου, διαδέχθηκε δοξολογία για την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα και λιτανεία στην παλιά και νέα πόλη του Ρεθύμνου. Οι πιστοί, στο τέλος, κεράστηκαν στο τέλος ξεροτήγανα και λουκουμάδες, όπως συνηθίζεται εδώ και πολλά χρόνια.

Με κάθε λαμπρότητα, επισημότητα, σεβασμό και κατάνυξη, τίμησε το Ρέθυμνο την πολιούχο, προστάτιδά του και προστάτιδα του πυροβολικού, Αγία Βαρβάρα. Την αρχιερατική θεία λειτουργία διαδέχθηκε η λιτάνευση των τιμίων λειψάνων και των εικόνων που κρατούσαν οι πιστοί κατά τη λιτανεία στην παλιά και νέα πόλη του Ρεθύμνου.

Τα καταστήματα στην πόλη του Ρεθύμνου παρέμειναν κλειστά και πλήθος κόσμου ακολούθησε την λιτανεία με τη συμμετοχή της δημοτικής φιλαρμονικής και του στρατού. Πραγματοποιήθηκε δοξολογία για την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, όπως και χειροτονία ενός διακόνου.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν τα σώματα ασφαλείας και το πολιτικό προσωπικό, ενώ στο τέλος, μοιράστηκαν ξεροτήγανα και 4.000 λουκουμάδες προς τιμήν της Αγίας Βαρβάρας, όπως επιτάσσει η τοπική εθιμοτυπία.

cretedoc.org

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *