Τελευταία Νέα

«Το Ρέθυμνο κατέχει πλέον τη δική του αξιόμαχη θέση στην κλίμακα των ελκυστικών τουριστικών προορισμών»

Χαιρετισμός Δημάρχου Ρεθύμνης στις εκδηλώσεις Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού  2018:

Αγαπητοί φίλοι,

Με πολλή χαρά συναντιόμαστε και φέτος  για να γιορτάσουμε μαζί, ντόπιοι κι επισκέπτες της πόλης μας,  την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, με την οποία σηματοδοτείται, ουσιαστικά, η ολοκλήρωση μιας ακόμη τουριστικής περιόδου στο Ρέθυμνο.

Συμφωνούμε όλοι, πλέον, πως οι βασικοί αναπτυξιακοί πυλώνες του τόπου μας είναι το Πανεπιστήμιο μας, ο πρωτογενής  τομέας ο οποίος παρουσιάζει ενθαρρυντικά στοιχεία ανάκαμψης, το πλούσιο πολιτισμικό κεφάλαιο που διαθέτει το Ρέθυμνο ως παρακαταθήκη αλλά και ως παράγοντας ευημερίας και ο Τουρισμός.

Έχουμε αποδείξει, ως κοινωνία αλλά και ως εμπλεκόμενοι στο τουριστικό κλάδο είτε μέσω  της θεσμικής μας ιδιότητας είτε μέσω της επιχειρηματικής και επαγγελματικής, πως ο Τουρισμός, πέραν της ιδιότητάς του ως ο βασικός οικονομικός και αναπτυξιακός άξονας   του τόπου μας, γίνεται αντιληπτός και ως θεμελιακή κοινωνική δομή που διασφαλίζει την υγιή πολιτισμική αλληλεπίδραση μεταξύ λαών με διαφορετική  κουλτούρα, νοοτροπία συμπεριφορά, ήθη και συνήθειες. Ωριμάζουμε όλοι δημιουργικά και εξελισσόμαστε θετικά μέσα από αυτή την αλληλεπίδραση, ως άνθρωποι με πολλαπλούς κοινωνικούς ρόλους, σε μια πόλη που επενδύει στην εξωστρέφεια της, ως μέσο αυτοβελτίωσής της.

 

Με αυτό το πνεύμα, υπηρετώντας τις διεθνείς προδιαγραφές προώθησης κι ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος αλλά και με σεβασμό στο περιβάλλον και τα μοναδικά χαρακτηριστικά που έχει ο τόπος μας, αποτελούμε πλέον αξιόπιστα μέλη ενός ισχυρού δικτύου συνεργασιών που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.  Το Ρέθυμνο, κατέχει πλέον τη δική του αξιόμαχη θέση  στην κλίμακα των ελκυστικών τουριστικών προορισμών.

Αυτό το επίτευγμα δεν συνέβη από τύχη ούτε ήταν προϊόν ευνοϊκών συγκυριών. Μια πόλη χωρίς αεροδρόμιο και ακτοπλοϊκή σύνδεση με μεγάλα λιμάνια, η οποία λάμβανε, επί δεκαετίες,  ό,τι περίσσευε από τους δύο ισχυρούς γείτονες της, κατάφερε, με πίστη στις δυνατότητες των ανθρώπων της, με στρατηγικό σχεδιασμό, με όραμα, με πείσμα και με  προσήλωση  σε κάθε αναπτυξιακή προοπτική, να αποτελεί έναν τόπο λειτουργικό και φιλόξενο, με διακρίσεις και επαίνους, ικανό να ανταγωνιστεί με αξιώσεις προηγμένα αστικά κέντρα.

Σε αυτή την εξέλιξη συνέδραμαν άλλοι δύο παράγοντες εξίσου σημαντικοί:  η ευελιξία του Ρεθύμνου και η προσαρμοστικότητα του στις νέες συνθήκες και ειδικότερα στο ψηφιακό περιβάλλον, το οποίο τείνει να υποκαταστήσει το πραγματικό. Είναι τέτοια η δυναμική του, λόγω των ασύλληπτων δυνατοτήτων που παρέχει στους εν δυνάμει ταξιδιώτες, που η αξιοποίηση του είναι πλέον επιβεβλημένη ανάγκη. Γι’ αυτό το θέμα θα μας μιλήσει αμέσως μετά η Αντιδήμαρχος Τουρισμού οπότε δεν θα επεκταθώ παραπάνω.

Ο άλλος παράγοντας που συνέβαλλε στην εξέλιξη του Τουρισμού είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι.

 

Είστε  εσείς, αγαπητοί επιχειρηματίες και φορείς του τουρισμού που δραστηριοποιείστε εδώ και χρόνια στο Ρέθυμνο, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους επισκέπτες μας. Αποδεικνύετε συνεχώς σε όλους, ότι το φιλότιμο, η εργατικότητα, η εντιμότητα και η επαγγελματική ευσυνειδησία παραμένουν ειδοποιά χαρακτηριστικά  της δράσης σας.

 

Είστε εσείς αγαπητοί επισκέπτες, που επιλέγετε το Ρέθυμνο για τις πιο όμορφες και ξέγνοιαστες ημέρες σας. Εσείς που από την πληθώρα των επιλογών και τις ελκυστικές προτάσεις για διακοπές,  συνεχίζετε με συγκινητική επιμονή να καταθέτετε την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας στο Ρέθυμνο και τους ανθρώπους του. Προσπαθούμε να σας ανταποδίδουμε αυτή την τιμή κάθε λεπτό των ημερών που περνάτε κοντά μας, καταθέτοντας σας όπως στο πλαίσιο της αποψινής γιορτής, ενδείξεις αναγνώρισης της προσφοράς  σας.

Εύχομαι αγαπητοί φίλοι να συνεχίσει με αμείωτους ρυθμούς η ανοδική και ποιοτική εξέλιξη του τουρισμού στον τόπο μας και να είμαστε όλοι καλά να απολαμβάνουμε κάθε χρόνο τους καρπούς  των κοινών μας προσπαθειών.

 

Να είστε όλοι καλά. Σας ευχαριστώ!

 

 

Χαιρετισμός κ. Μπιρλιράκη από την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2018:

Τουρισμός και Ψηφιακή Μεταμόρφωση

Είναι αλήθεια ότι οι σύγχρονες πόλεις αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερες προκλήσεις βιωσιμότητας και επιχειρηματικότητας, λόγω της διαρκώς αυξανόμενης πολυπλοκότητάς τους. Με αυτό το δεδομένο, μπορεί κάποιος εύκολα να αντιληφθεί ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για την ενίσχυση του Τουρισμού με ψηφιακές υπηρεσίες.

Ήδη από τη συγκρότησή της το 2007, τα μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Ρεθύμνης, εργάζονται από κοινού, με αφετηρία το πάθος τους για τη φιλοξενία, προκειμένου να μοιραστούν ιδέες και να αναπτύξουν φιλικές σχέσεις και επαφές ώστε να προσελκύσουν επισκέπτες ανά τον κόσμο να επιλέγουν σταθερά τον προορισμό: Ρέθυμνο. Πολλοί από αυτούς, επιστρέφουν εδώ κάθε χρόνο, όπως όλοι εσείς, οι ανεκτίμητοι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες μας.

Οι έξυπνες τεχνολογίες αυξάνουν την ικανοποίηση των επισκεπτών μας και μας επιτρέπουν να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των ντόπιων, των επισκεπτών, των επιχειρήσεων και των οργανισμών. Η χρήση στρατηγικών ψηφιακού μάρκετινγκ συμβάλλει αποφασιστικά στη μείωση της εποχικότητας, βοηθώντας τους επισκέπτες να ενημερωθούν για όλα όσα μπορεί να τους προσφέρει το Ρέθυμνο, πριν κάνουν την κράτηση για τις διακοπές τους.

Η παράδοση και ο πολιτισμός ως τουριστικό προϊόν, η ανάγκη για βιωσιμότητα, η προσαρμογή σε ένα ευαίσθητο φυσικό οικοσύστημα και η ευελιξία για την ικανοποίηση των απαιτήσεων της νέας εποχής του Τουρισμού, χρειάζονται σίγουρα ψηφιακή μεταμόρφωση.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη της νέας επίσημης ιστοσελίδας του Ρεθύμνου www.rethymno.guide. Είμαστε πολύ σίγουροι ότι η προώθηση του Τουρισμού θα ενισχυθεί στις επόμενες χρονιές, λόγω της νέας προσέγγισης για τον «Τουρισμό και την Ψηφιακή Μεταμόρφωση». Υιοθετήσαμε νέες ψηφιακές στρατηγικές που δεν είχαμε δοκιμάσει πριν και
δημιουργήσαμε έναν ολοκαίνουργιο δικτυακό τόπο, ο οποίος θα προσελκύει ταξιδιώτες που αναζητούν μια εμπειρία διακοπών με προσωπική επαφή και με διασφάλιση ποιότητας, παρέχοντάς τους όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον πολύτιμο χρόνο των διακοπών τους.

Ο νέος αυτός ιστότοπος, του οποίου τη δημιουργία και την επιμέλεια πραγματοποιεί χωρίς αμοιβή, ο υπεύθυνος του Γραφείου Τουρισμού, κ. Βαγγέλης Αρχοντάκης, αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα για την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Ρεθύμνης, καθώς:

 • Παρέχει στους επισκέπτες πληροφορίες με εύκολη πρόσβαση, όχι μόνο από τον υπολογιστή, αλλά και από το smartphone ή το tablet τους.

 

 • Παρέχει στο κατάλληλο άτομο, το κατάλληλο μήνυμα, την κατάλληλη στιγμή.

 

 • Εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση στις διαδρομές και τις δραστηριότητές μας, οι οποίες, εκτός από χάρτες και χρήσιμες πληροφορίες, προβάλλουν τη φιλοξενία, τον πολιτισμό και το μοναδικό φυσικό περιβάλλον που έχει να προσφέρει το Ρέθυμνο.

 

 • Όλες οι δράσεις/εκδηλώσεις ενημερώνονται ηλεκτρονικά όλο τον χρόνο στο Ημερολόγιο για άμεση πρόσβαση.

 

 • Παρουσιάζει Νέα & Εκδηλώσεις με εικόνες και βίντεο υψηλής ποιότητας, ειδικά για όσους απολαμβάνουν και αναζητούν μια αυθεντική εμπειρία κατά την επίσκεψή τους.

 

 • Προσφέρει θεματικές επισκέψεις & περιηγήσεις για όλους.

 

 • Ενισχύει τον Τουρισμό σε διαφορετικές περιοχές γύρω από το Ρέθυμνο και στην ενδοχώρα.

 

 • Καλεί όλους τους επισκέπτες να μοιραστούν τις φωτογραφίες και τις εμπειρίες τους με άλλους. Η πολύτιμη αυτή αλληλεπίδραση, λαμβάνεται πάντα υπόψη για τον μελλοντικό προγραμματισμό μας.

 

 • Επιπλέον, το www.rethymno.guide, είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την παρακολούθηση σημαντικών ποιοτικών διαδικτυακών μετρήσεων. Αναλύει τη συμπεριφορά των επισκεπτών, συλλέγοντας δεδομένα μέσω ερωτηματολογίων και καταγράφοντας την αναζήτηση και τις προτιμήσεις κράτησης των επισκεπτών, πριν και μετά την επίσκεψή τους. Με τη συγκέντρωση και την ερμηνεία όλων των σχετικών δεδομένων, μπορούμε να στοχεύσουμε σε καλύτερεο σχεδιασμό ηλεκτρονικού μάρκετινγκ.

 

Ψηφιακή προώθηση του Δήμου Ρεθύμνης στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου

Από τον Αύγουστο του 2018, η πρωτοβουλία της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Ρέθυμνης για την ψηφιακή προβολή της πόλης μας στη μεγαλύτερη πύλη εισόδου, το Αεροδρόμιο Ηρακλείου Νίκος Καζαντζάκης, μας έδωσε την τεράστια ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών που φτάνουν καθημερινά. Με αυτήν την ενεργή αλληλεπίδραση με τους επισκέπτες μας, κατά τη διάρκεια της άφιξής τους στην Κρήτη, έχουμε τη δυνατότητα να προβάλλουμε με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο, όλα όσα έχει να προσφέρει το Ρέθυμνο ως 12μηνος προορισμός.

Πράσινη Κινητικότητα

Το Ρέθυμνο προωθεί πάντα τη χρήση ηλεκτρονικών ποδηλάτων, φιλικών προς το περιβάλλον, ενισχύοντας τη βιωσιμότητα και την αειφόρο ανάπτυξη.

Στην πόλη του Ρεθύμνου, έχει ξεκινήσει μια νέα υπηρεσία ‘bike share’, προκειμένου να προσφέρει στους κατοίκους και τους επισκέπτες της, μια προσιτή και βιώσιμη μεταφορά.
RECEVIN Εβδομάδα Κρητικού Κρασιού

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της διάκρισης του Ρεθύμνου ως Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού 2018 από το Ευρωπαϊκό Οινικών Πόλεων RECEVIN, ο Δήμος Ρεθύμνης ετοίμασε μια ολόκληρη εβδομάδα αφιερωμένη στο κρητικό κρασί και την κρητική γαστρονομία, μέχρι και το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018.

Επιπλέον, για πρώτη φορά στην πόλη του Ρεθύμνου, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, θα πραγματοποιηθούν τρεις ωριαίες οινικές βόλτες από τις 18:00 έως τις 21:00, στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου, οι οποίες θα συνδυάζουν ξενάγηση στην οινική κουλτούρα και την ιστορία της πόλης μας με στάσεις για γευσιγνωσία ποικιλιών κρητικού κρασιού.
Είστε όλοι καλεσμένοι, βεβαιωθείτε ότι δηλώσατε συμμετοχή κατά την έξοδό σας.

Εύχομαι σε όλους να περάσετε υπέροχα και να επιστρέφετε πάντα εδώ, στο Ρέθυμνο, στη δεύτερη πόλη σας, στο δεύτερο σπίτι σας…

 

Σας ευχαριστώ.

 

Tourism and the Digital Transformation

Since the time that Rethymno’s Tourism Promotion Committee was formed, back in 2007, our members have worked together in order to share ideas, trade contacts and leverage their passion for hospitality.

The professionals of Rethymno have shown special interest in developing friendships and contacts so as to attract travelers across the globe to stay in our unique destination. Many of them have been returning year after year exactly like you: all of our invaluable repeaters.

At the same time, since “modern cities face increasing sustainability and operational challenges due to their increasing complexity”, there’s a high need to enrich Tourism with digital services.

Smart technologies increase customer satisfaction, while also preparing us to meet the evolving needs of locals, visitors, enterprises, organizations. The use of digital marketing strategies help travelers learn about all the things Rethymno has to offer, even before they book their holidays.

Tradition and culture as a tourist product, sustainability and viability in a sensitive natural ecosystem, as also flexibility to meet the demands of the new age of ‘travel’,  need  Digital Transformation.

Dear friends, we are pleased to announce the launching of Rethymno’s new official tourist website www.rethymno.guide .  We are pretty sure that the promotion of Tourism will be accelerated in times to come, due to a new approach towards “Tourism and Digital Transformation” by adopting digital strategies we haven’t tried before.

We have rolled out a fresh new digital approach and created a brand-new website that will attract travelers looking for a vacation experience with a personal touch and an assurance of quality, by providing them with all the necessary information, ahead, during and after their invaluable vacation time.

The launch of this new approachable website marks a major accomplishment for Rethymno’s Tourism Promotion Committee since:

·         It provides visitors with information for better communication besides PC, & via mobile & tablet.

·         It provides the right person with the right message at the right time.

 • It guarantees an easy access with a finger touch to our tours and activities indicating, besides maps and useful information, the hospitality, culture and the unique environment that Rethymno has to offer.
 • All the activities are updated online throughout the year on the Calendar for quick access.
 • It presents relevant News & Events, high quality images or videos, especially for those enjoying and looking for an authentic experience during their visit.
 • It offers accessible, special and “open visits & tours” for everybody.
 • It boosts Tourism to different attractions in areas around Rethymno.
 • It invites all visitors to share their travel photos and experience with others. Their invaluable feedback is always taken into consideration for our future planning.
 • Moreover, rethymno.guide, is a useful tool in order to track important website metrics. By learning from the relevant data, we can design better design e-marketing approaches. In addition, it analyzes travel behavior by collecting data through questionnaires on line and reading the search and the booking preferences of visitors before and after their visit.

 

Another new Direct marketing Digital Promotion Initiative is Heraklion Airport.

Since August 2018, the initiative of Rethymno’s Tourism Promotion Committee for the Airport digital promotion, gives us the vast opportunity to capitalize on the great number of proposals passing through each and every day, in an active “discussion”/interaction with our visitors, during their arrival to Crete via Heraklion Αirport Nikos Kazantzakis, as a regional hub that demonstrates and underlines what Rethymno has to offer.

 

Green eMotion

Rethymno is always promoting the use of e-bikes for environmentally friendly sustainable mobility means of transportation and for delivery and logistics purposes.

The city of Rethymno, being bicycle-friendly has launched a new friendlier ‘bike share’ service in order to offer to its residents and visitors, affordable and sustainable transportation offer.

 

Finally, let me share with you our joy and honor to be  European Wine City 2018, a title awarded by the European Network of Wine Cities RECEVIN.

In the context of events organized throughout the year, the Municipality of Rethymno has prepared a full week devoted to Cretan wine and Cretan gastronomy until Saturday 29th September 2018.

In addition, for the first time in the city of Rethymno, on Friday, September 28, three special wine tours will take place from 18:00 to 21:00 (one hour each), in the Old Town of Rethymno, which will combine a guided tour with stops at some restaurants and wine bars for  Cretan-wine tasting .

You are all invited to join us!

Please make sure you sign in, before you leave.

Have a wonderful time tonight and keep coming back to RETHYMNO HOME.   Thank you all.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς