Τελευταία Νέα

Το “Bamboo Bike Ride” στο Ρέθυμνο!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την εκστρατεία #MakeCretePlasticFree και με την δράση «BAMBOO BIKE RIDE», πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο η έναρξη της Πράσινης Εβδομάδας της Ε.Ε. (EUGreenWeek), στις 22 Μαΐου 2018, με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Βιωσιμότητας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνης.   

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμβάλλει πάντα ώστε οι πόλεις μας να είναι ένα καλύτερο και πιο υγιές μέρος για να ζει και να εργάζεται ο καθένας μας. Η Πράσινη Εβδομάδα τής ΕΕ, αναδεικνύει πρωτοβουλίες στους τομείς τής ποιότητας του αέρα, της ηχορύπανσης, του περιβάλλοντος, της βιοποικιλότητας και της διαχείρισης απορριμμάτων. Στόχος είναι η προώθηση νέων ιδεών και καλών πρακτικών, εμπλέκοντας τοπικούς φορείς, οργανισμούς και πολίτες, και ενθαρρύνοντάς τους να μοιραστούν το όραμα για ένα βιώσιμο μέλλον.

Η Πράσινη Εβδομάδα της Ε.Ε. στην Κρήτη, ξεκίνησε στις 21 Μαΐου, ημέρα της Νatura 2000. Από τις 21 έως τις 25 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε εκστρατεία ενημέρωσης του κρητικού κοινού και δράσεις κατά της χρήσης του πλαστικού και υπέρ της χρησιμοποίησης εναλλακτικών υλικών, φιλικών προς το περιβάλλον. Για τέσσερις ημέρες, η ποδηλατική ομάδα, οδηγώντας ποδήλατα φτιαγμένα από ξύλο μπαμπού, διέσχισε μια απόσταση από το Ρέθυμνο ως τα Φαλάσαρνα, για να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και να φωνάξει δυνατά την ανάγκη Make Crete Plastic Free  για μια Κρήτη χωρίς πλαστικό.

Η συγκεκριμένη δράση, η οποία υλοποιείται  από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Αειφορίας (ESA), ξεκίνησε από το Ρέθυμνο στις 22 Μαΐου στις 09.30, στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, συνεχίζοντας τη διαδρομή της στη Γεωργιούπολη, τις Βρύσες, τον Βάμο και τις Καλύβες. Μαθητές από το 5o & το 7o Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τούς ποδηλάτες, να δοκιμάσουν τα καταπληκτικά μπαμπού ποδήλατα και να συνομιλήσουν με τους διοργανωτές. Επιπλέον, τούς διανεμήθηκε εκπαιδευτικό υλικό, καθώς επίσης και προϊόντα εναλλακτικά του πλαστικού, όπως οικολογικές οδοντόβουρτσες και ωτοκαθαριστήρες.

Η καμπάνια είχε την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (στον τομέα της προβολής), και μάλιστα, οι διοργανωτές συνοδεύονταν από τον παραγωγό ταινιών του Discovery Channel,  κ. Sam Evans, ο οποίος ανέλαβε την δημιουργία υλικού προβολής  των δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν στην Κρήτη, καθώς και τη λήψη συνεντεύξεων.

Τη δράση υποστήριξε ο Δήμος Ρεθύμνης, με την Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. και το Τμήμα Τουρισμού του.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Εικόνες που μαγεύουν! – Οι βροχοπτώσεις έφεραν και πάλι τον καταρράκτη στο όρος Κέδρος

Δείτε στο βίντεο τους καταρράκτες που σχηματίστηκαν στις νότιες πλευρές του! Δια-SOS-τε τη Μεσαρά “Ανοιξε” …

Ρέθυμνο – Για την αντιμετώπιση συνεπειών από ενδεχόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα το ΣΟΠΠ

Συνεδρίασε χτες το  ΣΟΠΠ της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης για τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου & …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize