Τελευταία Νέα

Το μυστικό όφελος του πράσινου τσαγιού για την υγεία

Ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που συναντάται σε αφθονία στο πράσινο τσάι αυξάνει την ικανότητα των αντιβιοτικών να αντιμάχονται εκείνες τις λοιμώξεις που προκαλούνται ακριβώς από βακτήρια που έχουν αναπτύξει αντοχή στα αντιβιοτικά.

Αυτό ανακάλυψε μια νέα μελέτη ότι κάνει η επιγαλλοκατεχίνη, το βασικό αντιοξειδωτικό συστατικό του πράσινου τσαγιού, παλεύει με εκείνους τους ιούς που έχουν προσαρμοστεί στα αντιβιοτικά που χρησιμοποιούμε.

Ακόμα και το μοιραίο βακτήριο Pseudomonas aeruginosa χτυπάει, έναν παθογόνο μικροοργανισμό που κατατάσσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ως παγκόσμια απειλή.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κατατάξει το ανθεκτικό στα αντιβιοτικά Pseudomonas aeruginosa ως κρίσιμη απειλή για την ανθρώπινη υγεία. Εμείς δείξαμε πως μπορούμε να εξουδετερώσουμε αποτελεσματικά τέτοιες απειλές με τη χρήση φυσικών προϊόντων, σε συνδυασμό με αντιβιοτικά που χρησιμοποιούνται ήδη», δήλωσε στο ανακοινωθέν ο Roberto La Ragione του Πανεπιστημίου του Σάρεϊ.

Ο συνδυασμός αντιβίωσης και επιγαλλοκατεχίνης «αύξησε σημαντικά την εξουδετέρωση των βακτηρίων», καταλήγει η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Medical Microbiology», «φυσικά συστατικά σαν την επιγαλλοκατεχίνη, σε συνδυασμό με τα σημερινά αντιβιοτικά, μπορεί να είναι ένας τρόπος για τη βελτίωση της αποδοτικότητάς τους και της κλινικά χρήσιμης διάρκειας ζωής τους»…

Δείτε επίσης!

Υπάρχει ένα δραστικό συστατικό που χαρίζει άμεσα λαμπερή επιδερμίδα – Φρόντισε να βρίσκεται στο serum σου

Οι περισσότερες αναζητάμε υγιές, λαμπερό, λείο και απαλό δέρμα. Γι αυτό επενδύουμε στα skincare προϊόντα και …

Ποσοστό λίπους στο σώμα – Υπολογίστε ΕΔΩ το δικό σας – Τι σημαίνει το αποτέλεσμα

Πόσο είναι το συνολικό λίπος στο σώμα σας, σε σχέση με το σωματικό σας βάρος; …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize