Τελευταία Νέα

Το… mobile καζάνι, το υψόμετρο και οι πολλές ειδήσεις!

Είναι πλέον θεσμός του καζάνι του Δ.Ψαραδάκη

Είναι πλέον θεσμός. Τα έχουμε ξαναπεί για τα θρυλικά, πια, ρακοκάζανα που οργανώνει ο κρητικός επιχειρηματίας Δημήτρης Ψαραδάκης, ο οποίος κάθε χρόνο έρχεται από την Αθήνα για να φτιάξει τη δική του παρέα (μικρή…όχι πάνω από 200 άτομα) και να αναβιώσει την κρητική παράδοση.

Έτσι και φέτος. Όσοι βρέθηκαν- όπως άκουσα- έχουν πια να το λένε, “κάθε φορά και καλύτερα”. Επελέγη- με τον συνδιοργανωτή γνωστό εξ Αθηνών δικηγόρο και πλέον πολιτογραφημένο κρητικό Θανάση Βαρλάμη- μια θαυμάσια τοποθεσία, υψόμετρο, νοτιοδυτικά του ιερού βουνού,  του Γιούχτα, στις Αρχάνες. Στο αγρόκτημα του φιλόξενου Μύρωνος Χιλετζάκη (άξιος αγρότης, δυναμικός συνδικαλιστής και πραγματικός απόγονος του Ξένιου Διός!) βρέθηκε η κατάλληλη λύση για να μπορέσουν να συνυπάρξουν τόσοι άνθρωποι: από την Κρήτη, την Αθήνα, αλλά και άλλα μέρη, ακόμη και από τη Μύκονο.

Με local partners τους αδελφούς Αγογλωσσάκη και τον Κοντομίχαλο έγινε μια εντυπωσιακή προετοιμασία με εδέσματα, είχαν και του πουλιού το γάλα!

Το μόνο πρόβλημα -όπως μου είπαν- ήταν το ρακοκάζανο που δεν υπήρχε! Ε, αυτό το έλυσε ο πρόεδρος των καζανάρηδων , ο Στάθης Φραγκιαδάκης, που έχει φτιάξει ένα κινητό! Ναι, εντυπωσιακή πατέντα: το …mobile ρακοκάζανο που πάει παντού! Κι έτσι βγήκαν οι άδειες, ήρθε το ρακοκάζανο και έγινε…χαμός!

Το...mobile καζάνι, το υψόμετρο και οι πολλές ειδήσεις!

Ήταν όλος ο καλός ο κόσμος. Από τον περιφερειάρχη Στ.Αρναουτάκη μέχρι το δήμαρχο Αρχανών Αστερουσίων (η περιοχή του βλέπετε…) Μαν.Κοκοσάλη, τον αντιπεριφερειάρχη Ν.Καλογερή, τον δήμαρχο Βιάννου Παύλο Μπαριτάκη, τον πρώην δήμαρχο Γ.Μηλιαρά, αλλά και τόσοι…αλλοι από οινολόγους και καλλιτέχνες μέχρι και άνθρωποι του (οινο) πνεύματος, μια εντυπωσιακή παρέα που όπως ήταν φυσικό έβγαλε και ειδήσεις! Δεν ήταν της μέρας βέβαια, αλλά πολλά πράγματα ξεκαθάρισαν για τα δημοτικά, τα περιφερειακά, για τα μελλούμενα!

Το...mobile καζάνι, το υψόμετρο και οι πολλές ειδήσεις!

Κι επειδή καζάνι Ψαραδάκη δεν γίνεται χωρίς τον …Μπλο Μπλο, έτσι ο Μανόλης Βουτσαλάς έκανε μια ευγενική χορηγία: ένα…θηρίο 22 κιλών που ψαρεύτηκε στα κρητικά νερά και έτσι στο τέλος η βραδιά έκλεισε με…παραδοσιακή κακαβιά!

Δείτε επίσης!

Σητεία – Kεραυνοί έπεσαν σε ελαιουργείο και ρακοκάζανο της Ζήρου

Προβλήματα και στο οδικό δίκτυο από την βροχόπτωση Έντονες βροχοπτώσεις και προβλήματα που προκάλεσαν οι …

Εφαρμογή του Facebook ανοίγει μόνη της την κάμερα του κινητού – Ανησυχία για τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών

Ανησυχία για τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων χρηστών έχει προκαλέσει ένας «ιός» που επιτρέπει στο Facebook …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize