Τελευταία Νέα

Το (μαγικό) Rockwave του Πειραιά είχε Τρύπες και Nick Cave στην ίδια σκηνή

Pulp, Nick Cave, Moby,Τρύπες, Ξύλινα Σπαθιά, Active Member και όχι μόνο σε ένα αλησμόνητο ροκ φεστιβάλ

Το Rock Of Gods είχε κάνει την (εκκωφαντική) αρχή στον φεστιβαλικό μαραθώνιο των καλοκαιριών της Αττικής, δύο χρόνια πριν, με ονόματα όπως ο Iggy Pop, οι Violent Femmes και οι Saxon να καταλαμβάνουν το stage που είχε δημιουργηθεί στην αποβάθρα Ε1 του Πειραιά. Το καλοκαίρι του 1998, στο απόγειο της brit pop και στην απόλυτη εμπορική εκτόξευση του ελληνικού ροκ με τις Τρύπες και τα Ξύλινα Σπαθιά να απολαμβάνουν status mega-star, το Rockwave επέστρεψε στην παραλία Φρεαττύδας στον Πειραιά. Η αφίσα του φεστιβάλ προβάλλει κάτι πάρα πολύ εντυπωσιακό: Ένα σωρό ονόματα της κιθαριστικής/pop μουσικής, από εκείνα που φιγουράριζαν στα εξώφυλλα των περιοδικών, που έμπαιναν στα charts και ακούγονταν δυνατά στον τηλεοπτικό αέρα του MTV, ήταν εκεί.

Παίρνουμε ανάσα και μετράμε: Οι Sonic Youth από την Αμερική, οι Portishead, ο Nick Cave, οι Pulp από το «πεδίο μάχης» της britpop, οι Cornershop της μεγάλης επιτυχίας «Brimful of Asha» και ο Moby που είχε κυκλοφορήσει το «James Bond Theme» ήταν εκεί. Από το ελληνικό ροκ, συμμετείχε απλά η αφρόκρεμα: Τρύπες και Ξύλινα Σπαθιά, Γιώργος Δημητριάδης, Κ.Βήτα (με το όνομα των Στέρεο Νόβα σε παρένθεση, καθώς τότε ξεκινούσε τη σόλο διαδρομή του), ακόμα και οι Πυξ Λαξ, τα Υπόγεια Ρεύματα, η Θεοδοσία Τσάτσου και οι Active Member!

Παραθέτουμε τα οπτικά και οπτικοακουστικά κειμήλια εκείνου του τετραημέρου ως μια ανάμνηση για όσους γελάνε με την ιδέα του «καλοκαιριού καθήμενων» και νοσταλγούνε εκείνη την όμορφη εποχή.

Τα βίντεο-ντοκουμέντα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.