Τελευταία Νέα

Το Φεστιβάλ Αντίβαρο στο Ρέθυμνο

Με το έργο του Πήτερ Σάφερ Έκβους ολοκληρώνεται το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αντίβαρο που διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από την ομώνυμη ομάδα. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν για δυο τριήμερα: στις 27-28-29 Απριλίου και στις 4-5-6 Μαΐου στις 21.00 στο Κέντρο Λαϊκής Τέχνης (Κριτοβουλίδου 15-17,

τηλ. 6988399325)

Το Έκβους παρουσιάστηκε στο Λονδίνο το 1973 και κατόπιν ανέβηκε στο Μπρόντγουεϊ και το Παρίσι, το 1976. Αρκετά χρόνια μετά, το 2007,ανέβηκε και πάλι με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ράντκλιφ,

ενώ μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο το 1977 από τον Σίντνεϊ Λιούμετ, με πρωταγωνιστή τον Ρίτσαρντ Μπάρτον. Στην Ελλάδα ανέβηκε για πρώτη φορά από το Δημήτρη Ποταμίτη στο «Θέατρο Έρευνας» με παρτενέρ τον Νίκο Τζόγια.

Ο Σάφερ, γνωστός και στην Ελλάδα από τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισαν τα έργα τόσο στη σκηνή (Μαύρη κωμωδία 1965) όσο και στην οθόνη (Αμαντέους 1984), εμπνεύστηκε αυτό το ψυχολογικό δράμα από ένα πραγματικό γεγονός, την ανεξήγητη πράξη ενός εφήβου που, χωρίς προφανή λόγο, έβγαλε τα μάτια έξι αλόγων. Ο ψυχίατρος Μάρτιν Ντάισαρτ, λέει πολλές αλήθειες και η ανατροπή των βεβαιοτήτων του ως επιστήμονα και ως ώριμου άντρα αντιδιαστέλλεται με την διαφορετικού είδους έκπληξη του 17χρονου δράστη Άλαν Στρανγκ, καθώς και οι δύο ανακαλύπτουν βήμα-βήμα την πολυπλοκότητα του εαυτού τους και γενικότερα της ανθρώπινης φύσης.

Ο ψυχολόγος Μάρτιν Ντάϊσαρτ είναι ρόλος-κλειδί. Η επαφή του με τον έφηβο Άλαν Στράνγκ φωτίζει σταδιακά τα κίνητρα της πράξης του νεαρού παιδιού (να τυφλώσει τα άλογα) και βοηθάει τον ίδιο να αναθεωρήσει την ικανότητά του να ξεκλειδώσει το υποσυνείδητο ενός άλλου ανθρώπου. Η σύγκλιση ασθενούς και γιατρού μέσα από την παράλληλη «αποφλοίωση» είναι από τα πιο δυνατά στοιχεία του έργου.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Μανώλης Σειραγάκης

Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Κάλη Καραδάκη

Μουσική: Στέλιος Ζουμαδάκης

Παίζουν: Ελευθερία Αντωνοπούλου

Δημήτρης Βαρελάς

Μαρίνα Δημητριάδου

Ειρήνη Κουτσάκη

Θωμάς Μάσκας

Νίκος Νικολάκης

Ιάσων Ξεξάκης

Γιάννα Παγιαβλή

Γιώργος Φραγκάκης

Γιάννης Χατζηβασιλείου

Βιβή Χατζηκωτούλα

Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 15 ετών

Η πρωτότυπη μουσική του έργου

εκτελείται ζωντανά

Διάρκεια παράστασης:

Α μέρος 60΄, Β΄ μέρος 40΄ (διάλειμμα 15΄)

Πληροφορίες & κρατήσεις:τηλ:6988399325

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς