Τελευταία Νέα

Λασίθι – Το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4 ως εργαλείο ανάπτυξης και προβολής του τουρισμού της Κρήτης

Διαβάσαμε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι θα αναδειχθεί το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4. Η είδηση ικανοποίησε ξεχωριστά τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου, που συχνά περπατούν κομμάτια του θαυμάσιου αυτού μονοπατιού.

Διαβάσαμε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι θα αναδειχθεί το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4. Η είδηση ικανοποίησε ξεχωριστά τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου, που συχνά περπατούν κομμάτια του θαυμάσιου αυτού μονοπατιού. Πιο συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, με χρηματοδότηση κονδυλίου 800.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης, θα αναδείξει το Ευρωπαϊκό Ορειβατικό Μονοπάτι Ε4, ως εργαλείο ανάπτυξης και προβολής του τουρισμού της Κρήτης. Το μήκος του Ε4 Κρήτης είναι περίπου 800 χλμ. και χρειάζονται συνολικά περίπου πέντε εβδομάδες για τη διάσχισή του… για όποιον βέβαια αντέχει την πορεία 6- 8 ωρών κάθε μέρα!

* Η αρχική χάραξη και σηματοδότησή του έγινε κατά την περίοδο 1993-1994, σε συνεργασία με τους ορειβατικούς συλλόγους των τεσσάρων νομών. Κατά το έτος 2008 εκπόνησε νέα μελέτη και εντάχθηκαν επιπλέον διαδρομές, όπως αυτή που διέρχεται μέσα από το Οροπέδιο Καθαρού, μέσω Χαυγά, προς Σελάκανο, από τη Θρυπτή στο Καβούσι και από τους Πεύκους Σητείας μέχρι το Μακρύ Γυαλό.

* Με ικανοποίηση διαβάσαμε ότι ο ανάδοχος του έργου, θα έρθει σε επαφή με ορειβατικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της Κρήτης, οι οποίοι θα μπορούν να παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες για το σκοπό του συγκεκριμένου έργου.

* Στην προηγούμενη βελτίωση της σηματοδότησης του Ε4, το 2008, βοήθησα στη διόρθωση κάποιων σφαλμάτων της μελέτης, καθώς σε ορισμένες διαδρομές, αντί των κανονικών παλιών μονοπατιών, η μελέτη προέβλεπε νέους χωματόδρομους. Επίσης, τη φορά αυτή θα πρέπει να τοποθετηθεί σωστά η «διεύθυνση» των σημάτων. Είναι σίγουρο ότι όλοι οι ορειβατικοί σύλλογοι του νομού Λασιθίου θα προσφέρουν τη βοήθειά τους ώστε να έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα. Τα λεφτά περισσεύουν!

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.