Τελευταία Νέα

«To έργο του ΒΟΑΚ γυρίζει χρόνια πίσω»

Πρόταση – πρόσκληση για ανοικτό διάλογο απηύθυνε μέσα από τον Politica 89.8 και την εκπομπή του Χρήστου Κώνστα ο Χρήστος Σπίρτζης τόσο για το ζήτημα του BΟΑΚ όσο και του συνόλου των υποδομών στο νησί της Κρήτης.

“Χωρίς διόδια για τους μόνιμους κάτοικους της Κρήτης ο ΒΟΑΚ”

Αναφορικά με το θέμα που έθεσε ο κ. Καραμανλής για διόδια στους δρόμους της Κρήτης, ο Χρήστος Σπίρτζης τόνισε στον Politica 89,8: “Είχαμε πει ότι διόδια δεν θα πληρώνουν οι κάτοικοι της Κρήτης, θα πληρώνουν όλοι οι υπόλοιποι, μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι της Κρήτης θα απαλλάσσονταν από τα διόδια. Η Νέα Δημοκρατία θέλει να γεμίσει την χώρα με διόδια να αυξήσει τις τιμές τους και την καλώ να απαντήσει τι ισχύει για τα διόδια στον ΒΟΑΚ και τι ετοιμάζεται να κάνει για τα διόδια σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Ο νεοφιλελεύθερος δογματισμός διαφαίνεται από πλευράς κυβέρνησης στο ότι επιθυμεί την αύξηση των διοδίων”.

Για τον τρόπο που θα κατασκευαστεί ο ΒΟΑΚ ο πρώην Υπουργός σχολίασε ότι “τους καλούμε να μας απαντήσουν πως θα γίνει ο ΒΟΑΚ, τι προδιαγραφές θα έχει ο δρόμος για το αεροδρόμιο στο Καστέλι έως τον Άγιο Νικόλαο, αν θα έχει δύο λωρίδες, αν θα έχει δύο κατευθύνσεις. Ευτυχώς όλα αυτά έχουν παρουσιαστεί στην Κρήτη, ανατέθηκαν και για το Χανιά – Χερσόνησος και για το Χερσόνησος – Νεάπολη με χρονοδιάγραμμα, μελέτες και σχέδια. Ανατρέπεται όλο το σχέδιο και καλείται η κυβέρνηση να απαντήσει γιατί δεν θέλει να υλοποιήσει τμηματικά τον ΒΟΑΚ. Χρησιμοποιεί μία επικοινωνιακή τακτική που σήμερα την έχει εγκλωβίσει για το ζήτημα του ΒΟΑΚ. Αν ανατραπεί το τμηματικό σχέδιο του ΒΟΑΚ το έργο γυρίζει χρόνια πίσω και τίθεται το ζήτημα μήπως η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει να κατασκευάσει τον ΒΟΑΚ”.

“Αποσπασματικά έργα από την Νέα Δημοκρατία”

“Υπάρχουν χώρες που δεν βρέθηκαν σε κατάσταση μνημονίου και έκαναν ολοκληρωμένες υποδομές χωρίς συμβάσεις παραχώρησης και φρόντισαν να κατασκευάσουν δημόσιες υποδομές για τους πολίτες. Εμείς θέλαμε να εφαρμόσουμε στην Κρήτη την κατασκευή του ΒΟΑΚ χωρίς διόδια για τους μόνιμους κατοίκους της τοποθεσίας της Κρήτης, καθώς μπορεί να θεωρηθεί ως απομακρυσμένη περιοχή και να υπάρξει πολιτική απόφαση στο να μην μπουν διόδια στην Κρήτη ακολουθώντας το παράδειγμα της Αλεξανδρούπολης” τόνισε.

“Ανατέθηκαν μελέτες σε δρόμους 40 χιλιομέτρων οι οποίες ήταν ανολοκλήρωτες πριν αναλάβουμε την διακυβέρνηση της χώρας. Ο ΒΟΑΚ είναι έργο εθνικής εμβέλειας και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοιο από την νέα κυβέρνηση” είπε στην συνέχεια ο Χρήστος Σπίρτζης.

“Η Νέα Δημοκρατία στο απόλυτο μηδέν για τις Υποδομές στην Κρήτη”

Ο Χρήστος Σπίρτζης σχολίασε και τα έργα που ολοκληρώθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως “θυμάμαι την γέφυρα του Χαμεζίου, θυμάμαι το αεροδρόμιο Ηρακλείου, θυμάμαι τα 16 χρόνια για την κατασκευή και σχεδιασμό του αεροδρομίου στο Καστέλι, θυμάμαι τον δρόμο στην Μεσαρά, δεν θα σταματήσω να θυμάμαι τι έχει κάνει η Νέα Δημοκρατία για την Κρήτη. Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται στα όσα χρόνια κυβερνά δεν έχει αντιμετωπίσει πότε με σοβαρότητα τις Υποδομές στην Κρήτη παρά μόνο αποσπασματικά.

“Δεν έχουμε πρόβλημα να ελεγχθούμε για την υπόθεση Novartis”

Για την υπόθεση της Novartis και για την πιθανότητα να δούμε ένα νέο ’89, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε πως “αν η ιστορία επαναλαμβανόταν θα επρόκειτο για φάρσα. Σε κάθε περίπτωση δεν έχουμε πρόβλημα να ελεγχθούν τα πάντα, δεν έχουμε πρόβλημα να περάσουμε οποιαδήποτε εξεταστική επιτροπή της Βουλής”.

Δείτε επίσης!

Κρήτη – Restart για τον διπλό διαγωνισμό του ΒΟΑΚ – Πως θα συνεχιστεί η διαδικασία

Σε γενικό restart είναι πλέον ο διπλός διαγωνισμός για τον αυτοκινητόδρομο της Κρήτης, τον ΒΟΑΚ. …

Γιάννης Κεφαλογιάννης – Στο τέλος του έτους οι μελέτες του ΒΟΑΚ

Κι εκεί που όλοι νόμιζαν πως ο νέος Βόρειος Οδικός Άξονας έχει παραπεμφθεί στις καλένδες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize