Το χανιώτικο κάστανο είναι έτοιμο να κατακτήσει την ιταλική αγορά!

Υπολογίζεται ότι θα απορροφήσει τη μεγαλύτερη -αν όχι ολόκληρη- την ποσότητα που παράγουν οι Χανιώτες καστανοπαραγωγοί

Έτοιμο να «ταξιδέψει» και να κατακτήσει τη γειτονική Ιταλία φαίνεται πως είναι το χανιώτικο κάστανο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Parakritika.gr, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, Έλληνας επιχειρηματίας, ο οποίος έχει κάνει τις σπουδές του στην Ιταλία και γνωρίζει την εκεί αγορά, αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία κάθετης μονάδας επεξεργασίας καστάνου στην περιοχή των Ρουμάτων.

Ως γνωστόν, στην ευρύτερη περιοχή παράγεται το εξαιρετικής ποιότητας χανιώτικο κάστανο, που είναι γνωστό για το εύκολο ξεφλούδισμα, διαθέτει υψηλή διατροφική αξία, είναι πλούσιο σε μέταλλα, βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

Αυτά τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά έχει εντοπίσει ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, ο οποίος θα παίρνει απευθείας από τους παραγωγούς την πρώτη ύλη και θα την επεξεργάζεται, προκειμένου να παράγει αλεύρι από κάστανο, να φτιάχνει γλυκό κάστανο, αλλά και απλά θρυμματισμένο κάστανο που αποτελεί συστατικό πολλών συνταγών υψηλού επιπέδου.

Στην Ιταλία, ειδικά το χειμώνα, η κατανάλωση καστάνου είναι αρκετά μεγάλη και η χρήση του είναι ευρέως διαδεδομένη, ενώ η γείτονα χώρα θα αποτελέσει και αποκλειστικό εξαγωγικό προορισμό για τα χανιώτικα κάστανα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς