Τελευταία Νέα

Το Ατσιπόπουλο τίμησε τους ήρωες του Ρεθύμνου – Προτομές ταγματάρχη Παντελή Σταγάκη και ανθυπολοχαγού Γεωργίου Παπατζανή

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Ιουλίου και ώρα 11.00π.μ στο ηρώο του χωριού μας τα αποκαλυπτήρια των προτομών του ταγματάρχη Σταγάκη Παντελή και του ανθυπολοχαγού Παπατζανή Γεωργίου.

Παρίσταντο, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ Ευγένιος, ο εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων βουλευτής Ρεθύμνης κ. Κεφαλογιάννης, η αντιπεριφερειάρχης κα. Λιονή, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Λελεδάκης, ο υποδιοικητής της 5ης ταξιαρχίας πεζικού συνταγματάρχης Βασιλειάδης, ο αστυνομικός διευθυντής κ. Γάσπαρης, ο εκπρόσωπος της ένωσης αποστράτων Ρεθύμνης Ταξίαρχος ε.α κ. Κωνσταντάκης, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ατσιποπούλου κ. Παπαλεξάκης Αλέξανδρος, η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Ατσιποπούλου κα Αγγελιδάκη, συγγενείς και πολύς κόσμος.

Τιμές απέδωσαν το στρατιωτικό άγημα και η φιλαρμονική του δήμου Ρεθύμνης.

Με την έναρξη της τελετής προσήλθαν τα τρία ιστορικά λάβαρα, του αρχηγού Σκορδίλη Ιωάννη, του οπλαρχηγού Χαράλαμπου Λιανδρή και η πολεμική σημαία του Σταγάκη Παντελή. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου κ.κ Ευγενίου.

Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ατσιποπούλου κ. Παπαλεξάκης Αλέξανδρος. Ακολούθησαν οι δύο ομιλίες, του αντιστράτηγου ε.α Νικολάου Σαμψών για τον ταγματάρχη Σταγάκη Παντελή και του επίτιμου σχολικού συμβούλου α/θμιας κ. Περπιράκη Γεωργίου για τον ανθυπολοχαγό Παπατζανή Γεώργιο.

Οι δύο αξιωματικοί έπεσαν στο πεδίο της μάχης κατά τον Α΄παγκόσμιο πόλεμο και στην μικρά Ασία ως εθελοντές.

Χαιρετισμός του δόκτορα οικονομολόγου Ελευθερίου Νικ. Σκανδάλη τέως διευθυντή ΔΕΠ και ΕΟΜΜΕΧ, διαβάστηκε από τον τελετάρχη Παπαλεξάκη Ελευθέριο, τέως προϊστάμενος α/θμιας εκπ/σης και γραμματέας του πολιτιστικού μας συλλόγου. Μετά ο ριμαδόρος του χωριού μας Λιονής Ιωάννης απάγγειλε μία ρίμα για τους προγόνους μας. Ακολούθησαν οι λόγοι των συγγενών, Ιωαννίδη Βασίλη για τον ταγματάρχη Σταγάκη και Παπατζανή Ευάγγελο για τον ανθυπολοχαγό Παπατζανή.

Στη συνέχεια κατατέθηκαν στεφάνια από όλους τους επισήμους και των συγγενών και μετά την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου ακολούθησε πλούσιο κέρασμα στην ταβέρνα ΓΑΖΟΖΑ για όλους τους παρευρισκόμενους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς