Δεν αποτελεί είδηση πλέον. Αναβλήθηκε εκ νέου την Τρίτη (7/9) η εκδίκαση της υπόθεσης εισβολής του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ τον Μάρτιο του 2018. Αυτή ήταν η έβδομη φορά και ποιος ξέρει πόσες ακόμη θα ακολουθήσουν. Σε ένα σκάνδαλο που κλείνει τρία χρόνια πλέον και θα τραβήξει πολύ ακόμη όπως φαίνεται.

Θυμίζουμε ότι η υπόθεση άνοιξε με την ποινική δίωξη που είχε ασκήσει η αθλητική εισαγγελέας Θεσσαλονίκης, Ευαγγελία Λιάσου. Εκτός από τον Ιβάν Σαββίδη σε δίκη παραπέμφθηκαν ο τότε αθλητικός διευθυντής των «ασπρόμαυρων» Λούμπος Μίχελ και έξι άτομα της προσωπικής φρουράς του ισχυρού άντρα του ΠΑΟΚ.

Ο… χορός των αναβολών άνοιξε στις 20 Σεπτεμβρίου του 2018 με την εκδίκαση να μεταφέρεται για τις 6 Μαρτίου του 2019 και από εκεί για τις 21 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους. Και στις τρεις αναβολές ο λόγος ήταν ο ίδιος. Παρέλευση ωραρίου. Η εκδίκαση αυτή τη φορά ορίστηκε για την 16η Ιανουαρίου του 2020. Μαντέψτε τι συνέβη.

Λόγω κωλύματος των δικηγόρων η δίκη αναβλήθηκε και για τέταρτη φορά. Συγκεκριμένα οι δικηγόροι των κατηγορούμενων δήλωσαν κώλυμα (με την αιτιολογία ότι βρίσκονται στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για την εκδίκαση της υπόθεσης με την Ξάνθη) και ζήτησαν εκ νέου αναβολή.

Στις 16 Οκτωβρίου του 2020 ήταν η νέα ημερομηνία και για πέμπτη φορά υπήρξε αναβολή. Αυτή τη φορά ο δικηγόρος ο οποίος εκπροσωπούσε κατηγορούμενο της προσωπικής φρουράς του Ιβάν Σαββίδη επικαλέστηκε λόγους υγείας και το αίτημα έγινε πάλι δεκτό. Σύμφωνα με το αίτημα αναβολής, ο συγκεκριμένος συνήγορος ήταν εμπύρετος και επρόκειτο να υποβληθεί σε τεστ για κορωνοϊό.

Το… επόμενο επεισόδιο στο σίριαλ παίχτηκε στις 14 Μάϊου του 2021. Τότε η δίκη αναβλήθηκε λόγω των μέτρων για την πανδημία και έτσι φτάσαμε στο σήμερα και στην έβδομη αναβολή. Αυτή τη φορά από την αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης απουσίαζαν αδικαιολογήτως αρκετοί μάρτυρες και ένα απ’ αυτούς είναι βασικός μάρτυρας της υπόθεσης: ο διαιτητής, Γιώργος Κομίνης. Πλέον βαδίζουμε ολοταχώς για… διψήφιο κι έχει ο Θεός.

Εντωμεταξύ κι ενώ η δίκη – παρωδία πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή, τη… δόξα του Ιβάν ζήλεψαν και στη Βραζιλία όπου πράκτορας εισέβαλε με όπλο στο παιχνίδι με την Αργεντινή για να μαζέψει τους τέσσερις παίκτες της «αλπισελέστε» που δεν μπήκαν σε καραντίνα. Λέτε κι εκεί να έχουμε παρόμοιο σίριαλ;