Τελευταία Νέα

Το 2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου παλεύει και βγήκε νικητής!

Το 2ο ΕΠΑΛ, που όλοι οι Ρεθεμνιώτες πολίτες έχουμε ακούσει, είναι ένα νέο σχολειό το όποιο ιδρύθηκε το 2014, με σχετικά μικρή δύναμη από αριθμό μαθητών για πρώτη χρόνια, τον επόμενο χρόνο όμως οι μαθητές, οι ειδικότητες και το σχολειό άνθισαν.

Υπήρξαν πολλά προβλήματα τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του 2ου ΕΠΑΛ . Με την καλή θέληση και τον σκληρό αγώνα μαθητών και καθηγητών που λειτουργούσαν σαν μια δυνατή ομάδα όπως αποδείχτηκε αργότερα κατάφεραν να λύσουν τα προβλήματα τους όπως το κομμάτι της στέγασης, που αρχικά «φιλοξενήθηκε» από το 1ο ΕΠΑΛ και το Πειραματικό Γυμνάσιο . Τώρα πια έχουμε αποκτήσει στέγη, γιατί τα παιδιά με την στήριξη των καθηγητών και γονέων αλλά και του αντιδήμαρχου Παιδείας, από εκεί που αναγκαζόντουσαν να κάνουν κάποιες φορές μάθημα στο προαύλιο ,τώρα έχουν ολόκληρο το κτήριο δικό τους, το όποιο βρίσκεται στον Κόμβο του Ατσιποπούλου Ρεθύμνης. Δυστυχώς όμως τα προβλήματα δεν σταμάτησαν εκεί, υπήρχαν πολλά παιδιά που ερχόντουσαν από πολύ μακριά και δεν είχαν τρόπο μετακίνησης διότι τα δρομολόγια των λεωφορείων δεν τους εξυπηρετούσαν.

Πέρα από αυτό η στάση του λεωφορείου ήταν σε σημείο που έβαζε τα παιδιά σε κίνδυνο από την στιγμή που έπρεπε να διασχίσουν τον εθνικό δρόμο.

Όλα τα παραπάνω προβλήματα που αναφέραμε προηγουμένως με αγώνες που είχαν κάνει μαθητές και η διεύθυνση, λύθηκαν και έτσι τα παιδιά μόλις σχολάσουν έξω από το σχολειό υπάρχει λεωφορείο όπου τους πηγαίνει στα Κ.Τ.Ε.Λ. με ασφάλεια και από εκεί παίρνουν το επόμενο μεταφορικό μέσο ανάλογα την περιοχή που μένουν και φυσικά αυτές οι αλλαγές αστικού λεωφορείου σε καθημερινή βάση είναι δωρεάν.

Επιπλέον, οι τομείς – ειδικότητες που παρακολουθούν τα παιδιά του σχολειού μας παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και είναι ο τομέας των Διοικητικών – οικονομικών στελεχών, των στελεχών Τουριστικών επιχειρήσεων, φυτικής παραγωγής και της Βρεφοκομίας. Οι συγκεκριμένες ειδικότητες έχουν πρόσβαση στην τοπική αγορά εργασίας και βέβαια παρέχουν την δυνατότητα συνέχισης σπουδών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Άλλες δραστηριότητες που έχουν οι μαθητές στο 2ο ΕΠΑΛ είναι τα προγράμματα που οργάνωσαν με αγάπη οι καθηγητές, όπως το πρόγραμμα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης – γαστρονομικός τουρισμός – εστιατορική τέχνη, φύτεμα βοτανόκηπου, ανακύκλωση –κομπόστ και όλα αυτά βεβαία είχαν διάφορες πολύ ενδιαφέρουσες πρακτικές γνώσεις που εκφράστηκαν από τα παιδιά με έργα, όπως η διαμόρφωση του σχολειού με δενδροφύτευση, εκδηλώσεις (με τρόπους σερβιρίσματος ενός μπουφέ) κ.λ.π. Ακόμα, πρέπει να αναφέρουμε βέβαια ότι κάθε τομέας έχει τα δικά του ενδιαφέροντα, που κάνουν τα παιδιά να μην πλήττουν στην ρουτίνα της καθημερινότητας.

Ως νέοι άνθρωποι που διανύουμε το στάδιο της εφηβείας δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς στα προβλήματα των συνανθρώπων μας και κυρίως των παιδιών και έτσι η στήριξη των δράσεων του «Χαμόγελου του παιδιού» αποτέλεσε προτεραιότητα μας. Βέβαια νιώσαμε ικανοποίηση και χαρά επίσης, όταν συμμαθητής μας, επιλέχτηκε να εκπροσωπήσει το σχολείο μας στην προσομοίωση Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με επίσκεψη εκεί, στις Βρυξέλλες.

Τελειώνοντας,θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την άμεση ανταπόκριση, όποτε ζητήσαμε την συνδρομη υπηρεσιών του Δήμου μας, όπως την διαμόρφωση τουσχολικού προαυλίου προκειμένου να γίνει η δενδροφύτευση κ.α.

Καταληκτικά, για το 2ο Επαλ Ρεθύμνου το μέλλον διαγράφεται ευοίωνο, με την περαιτέρω βέβαια συμβολή και συνεργασία όλων των φορέων που εμπλέκονται στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του ΤΟΜΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Κλειδή Μαρία

Νικολακάκης – Κιαγιαδάκης Στυλιανός

Ανετάκης Μανώλης

Παντέλας Δημήτριος

Περκέκι Σάρα

Σουμπασάκη Τίτσα

Λαδιανός Χάρης

*Μία εργασία των μαθητών της Γ’Οικονομίας στα πλαίσια του μαθήματος δημοσίων σχέσεων παρουσιάζοντας κάποιες από τις δράσεις του σχολείου.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – “Εργάτη, κάνε υπόθεση δική σου το μέλλον και τη μόρφωση που θα ‘χει το παιδί σου”

«Εργάτη, κάνε υπόθεση δική σου το μέλλον και τη μόρφωση που θα ‘χει το παιδί …

Αλλαγές στον τρόπο εργασίας – Μείωση στο ωράριο και στους μισθούς

Σημαντικές αλλαγές στους μισθούς χιλιάδων εργαζομένων φέρνει η 1η Ιουνίου καθώς μαζί με την μείωση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize