Τελευταία Νέα

To πεντοζάλι του Παύλου Πολάκη και του Χριστόφορου Βερναρδάκη

Τον Αλέξη Τσίπρα συνόδευσε στην περιοδεία του σε Ηράκλειο και Λασίθι μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος βρήκε λίγο χρόνο να δοκιμάσει αυθεντική κρητική κουζίνα αλλά και να χορέψει ένα λεβέντικο πεντοζάλι με τον Παύλο Πολάκη.

Συγκεκριμένα, μετά την πρώτη μέρα περιοδείας του Πρωθυπουργού στο Ηράκλειο, οι επιτυχόντες του διαγωνισμού ΑΣΕΠ 98 έκαναν το τραπέζι στον κ. Βερναρδάκη, τον κ. Πολάκη και τους συνεργάτες τους, σε γνωστή ταβέρνα στην περιοχή Ρογδιά. Φωτογραφίες από τη βραδιά, την οποία ο Χανιώτης Αναπληρωτής υπουργός Υγείας χαρακτήρισε ως μία από τις πιο συγκινητικές της ζωής του, «ανέβηκαν» στα social media, αποσπώντας πολλά σχόλια.

Μάλιστα ο κ. Βερναρδάκης σχολίασε:

«Ναι, χθες στο Ηράκλειο ζήσαμε μεγάλες συγκινήσεις!! Δεκάδες άνθρωποι από όλη την Κρήτη, μαζί με τις οικογένειές τους, μας έκαναν μια μεγάλη τιμή και μας έδειξαν τη δύναμη της αξιοπρέπειας που έχει ο ελληνικός λαός. Με τις λύρες τους και τα ποιήματά τους. Ζήσαμε στιγμές μοναδικές. Είδαμε ανθρώπους με καθαρό βλέμμα… Τα βλέμματα των γονιών όμως είχαν άλλη δύναμη. Τη δύναμη που μόνο οι άνθρωποι του μόχθου και της καθαρής συνείδησης μπορούν να έχουν. Ζωντανές ιστορίες ζωής. Όπως εκείνη η κοπέλα – κόρη της Ασεπίτισας από το Ρέθυμνο (;) – που μου ζήτησε μια selfie για να θυμάται τις στιγμές: ήταν 3 χρονών και η μάνα της την κουβαλούσε στην Αθήνα, έξω από το Υπουργείο στη Βασιλίσσης Σοφίας, στις κινητοποιήσεις χρόνων και χρόνων.

Για μένα ήταν το απολύτως αυτονόητο να λύσω τον γόρδιο δεσμό της υπόθεσης του ΑΣΕΠ ’98. Για χιλιάδες ανθρώπους όμως ήταν το διαβατήριο για να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη τους στη δημοκρατία, στη δικαιοσύνη, στην ίδια τη ζωή. Μου το είπε στο αυτί μια μάνα – και ναι, οι άνθρωποι αυτοί είναι οικογένειά μας – και για μένα και για τον Ηλία και την Γιούλη, την Αρίστη, την Μάγκυ και όλο τον 5ο όροφο της Β.Σοφίας -, και βέβαια τον Παύλο Πολάκη και την Μαρία Β.

Είπαμε να ξανανταμώσουμε στην Κρήτη σε λίγους μήνες…»

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς