Τελευταία Νέα

Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ – Να μην επιτρέψουμε την επιστροφή στην «κανονικότητα» των μνημονίων

Όλες και όλοι στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων απέναντι στο νομοσχέδιο που καταργεί συλλογικές συμβάσεις και εργασιακά δικαιώματα

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. καλεί όλους και όλες, εργαζόμενους-ες, άνεργους-ες, νέους και νέες, να δώσουν δυναμικό παρόν στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων που ξεκινούν την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη, απέναντι στο νέο (αντι)αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Ένα νομοσχέδιο, στο οποίο η Κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί με “χειρουργικές” παρεμβάσεις να επαναφέρει – ως κανονικότητα αυτή τη φορά – τις μνημονιακές πολιτικές 2010-14, με την πλήρη αποδυνάμωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, στο βωμό ενός αντι-κοινωνικού σχεδίου “ανάπτυξης” για λίγους.

Μετά την υποβάθμιση του Σ.ΕΠ.Ε. και την κατάργηση -εν μέσω Αυγούστου- δύο σημαντικών νομοθετημάτων του ΣΥΡΙΖΑ, της υποχρέωσης αιτιολόγησης των απολύσεων και τη συνευθύνη αρχικού εργοδότη-εργολάβου για οφειλές σε εργαζόμενους, η Κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεσή της στις εργατικές κατακτήσεις:

  1. Καταργεί στην πράξη την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των αρχών της επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης, που έγιναν τον Αύγουστο του 2018 με αποτέλεσμα αυξήσεις μισθών σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

Μέσα από ένα πλέγμα ανέφικτων όρων και προϋποθέσεων για την υπογραφή και την επέκταση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και ένα σύνολο εξαιρέσεων από την υποχρέωση τήρησης των συλλογικών συμβάσεων, οδηγεί σε μειώσεις μισθών και ακύρωση κάθε δυνατότητας των εργαζομένων να διεκδικήσουν καλύτερους μισθούς στο μέλλον μέσω συλλογικών διαπραγματεύσεων. Συγχρόνως με τις τοπικές κλαδικές συμβάσεις δημιουργεί ειδικές οικονομικές ζώνες με μειωμένους μισθούς και εργασιακά δικαιώματα.

  1. Χτυπάει τη συλλογική δράση και την αυτονομία του εργατικού κινήματος με τον περιορισμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων, το φακέλωμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων και την ηλεκτρονική ψηφοφορία, που θα υποκαταστήσει την ενεργή συμμετοχή και το διάλογο των γενικών συνελεύσεων.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., σε πλήρη ταύτιση με τις θέσεις ΣΕΒ – ΔΝΤ, επιχειρεί να ακυρώσει τις κατακτήσεις της τελευταίας 5ετίας, να διαλύσει τα εργασιακά δικαιώματα και να επαναφέρει τις καταστροφικές συνταγές των μνημονίων που φτωχοποίησαν την ελληνική κοινωνία και οδήγησαν σε σπιράλ ύφεσης την ελληνική οικονομία.

Ο κόσμος της εργασίας και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία ΔΕΝ θα το επιτρέψουν.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Κανείς δε μπορεί να καταργήσει τους αγώνες του λαού για τα δίκαιά του, για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια

Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου – H απαγόρευση των διαδηλώσεων, των συγκεντρώσεων και των αγώνων δεν θα …

Ρέθυμνο – Καταγγέλλουμε το νέο αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο – Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις και τους αγώνες των εργαζομένων

Ένα θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα απειλείται να καταπνιγεί στη πράξη Όλοι/όλες στη συγκέντρωση την Πέμπτη 9 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize