Τελευταία Νέα

Tίτλοι τέλους για το αυτοκίνητο της Apple!

Τέρμα στις φήμες περί λανσαρίσματος ενός δικού της μοντέλου έβαλε η Apple. Το Νούμερο Ένα του ομίλου ψηφιακής τεχνολογίας, Τιμ Κουκ, δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg, ότι «επικεντρωνόμαστε στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης», βάζοντας έτσι τέλος στο σενάριο ενός «iCar».

Ταυτόχρονα, η συγκεκριμένη δήλωση σημαίνει στην πράξη, ότι η Apple θα εξελίξει τέτοιες τεχνολογίες για λογαριασμό άλλων αυτοκινητοκατασκευαστών, τους οποίους ωστόσο δεν επιθυμεί προς το παρόν να κατονομάσει. «Πρόκειται για μία τεχνολογία, την οποία θεωρούμε πολύ σημαντική», ανέφερε ο Κουκ και συμπλήρωσε, ότι αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Είναι κοινό μυστικό, ότι η Apple εξελίσσει εδώ και χρόνια ρομποτικά οχήματα, στα οποία βλέπει το μέλλον της αυτοκίνησης, ενώ έχει προσλάβει μία μεγάλη ομάδα ειδικών για την υλοποίηση ενός ανάλογου προγράμματος με την ονομασία Titan. Μάλιστα τον προηγούμενο χρόνο είχε τρέξει η ιστοσελίδα freelancer.com έναν διαγωνισμό για τον σχεδιασμό του μελλοντικού iCar και είχε δημοσιεύσει τα δέκα καλύτερα σχέδια, που ήταν όντως εντυπωσιακά.

Ο Κουκ αποκάλυψε, ότι η Apple εγκατέλειψε πέρυσι την ιδέα του λανσαρίσματος δικών της μοντέλων, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση πολλών στελεχών από το σχετικό τμήμα εξέλιξης, που είχε δημιουργηθεί.

Δείτε επίσης!

Έρευνα-σοκ του BBC – Σύγχρονοι σκλάβοι πωλούνται μέσω Google, Instagram και Apple

Για όσους θεωρούν πως η σκλαβιά ανήκει στο μακρινό παρελθόν, η μυστική έρευνα που διεξήγαγε …

Τι πραγματικά παίζει με τις μπαταρίες των καινούργιων iPhone

Η βελτίωση της μπαταρίας των τριών μοντέλων που επικαλείται η Apple και πως γίνονται τα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize