Τελευταία Νέα

Την νενομισμένη διαβεβαίωση έδωσε ο νέος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Πρόδρομος

diabebaiosi rethimnis 2

Την νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου έδωσε σήμερα, Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 ο νέος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος.

Να αναφερθεί ότι τον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη του Ρεθύμνης συνόδευε στο Προεδρικό Μέγαρο αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης, με επικεφαλής τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο.

Η τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, στην πόλη του Ρεθύμνου.

Υπενθυμίζεται ότι η ενθρόνιση του θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο, 19 Μαρτίου, στο Ρέθυμνο.
Η υποδοχή του Μητροπολίτη Προδρόμου το Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη όπου θα τον περιμένει ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης, και θα ακολουθήσει ένα σύντομο τελετουργικό.

Στη συνεχεία η πομπή θα κατευθυνθεί μέσω της Αρκαδίου, προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου όπου στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η τελετή της ενθρόνισης.
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα εκπροσωπήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κύριος Θεοδώρητος Πολυζωγόπουλος, ενώ την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής

diabebaiosi rethimnis 1

diabebaiosi rethimnis 1

diabebaiosi rethimnis 1

diabebaiosi rethimnis 1

diabebaiosi rethimnis 1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς