Με την κόρη του Πάτυ στα Χανιά ο Χρήστος Σαρτζετάκης

Το βιβλίο του Χρήστου Σαρτζετάκη «Επιτελών το καθήκον μου» παρουσιάστηκε στο κοινό των Χανίων το απόγευμα της Παρασκευής, σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα του ιδρύματος Βενιζέλου, στην Χαλέπα.Πρόκειται για ένα δίτομο έργο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέρκυρα το οποίο αναφέρεται στους χειρισμούς που έκανε στην υπόθεση της δολοφονίας του Λαμπράκη, ως ανακριτής τότε, στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Σαρτζετάκης έφτασε στον χώρο του ιδρύματος λίγο πριν τις 6:30 το απόγευμα, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Έφη Αργυρίου (Φρόσω) και την κόρη του Πετρούλα – Αναστασία (Πάτυ) η οποία είναι επίσης νομικός και μάλιστα διατέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) του Υπουργείου Υγείας επί Κουρουμπλή.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, πρώην βουλευτές, εκπρόσωποι του θρησκευτικού κόσμου και επιστημονικών φορέων ενώ για το βιβλίο μίλησαν οι Κωνσταντίνος Μενουδάκος, Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων, Θεόδωρος Φορτσάκης, Βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής, Θεόδωρος Παναγόπουλος, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Αντώνης Βγόντζας, Δικηγόρος, πρώην Διευθυντής του Νομικού Γραφείου του Ανδρέα Παπανδρέου.Την εκδήλωση συντόνισε ο Αντώνης Παπαγιαννίδης, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Economia, ο οποίος μετέφερε στους παρευρισκόμενους χαιρετισμό από τον υπουργό περιβάλλοντος και ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη. Εκεί, μεταξύ άλλων ο κ. Σταθάκης ανέφερε πως ο Σαρτζετάκης με τους χειρισμούς του πέτυχε να αποτρέψει «κουκούλωμα» στην υπόθεση Λαμπράκη με γνώμονα την αναζήτηση της αλήθειας.Για ένα «υπόδειγμα πολιτικού και δικαστικού ανδρός που το παράδειγμά του θα συνεχίσει να εμπνέει τις επόμενες γενιές» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ιδρύματος Βενιζέλου, Νίκος Παπαδάκης.

Ο κ. Σαρτζετάκης αύριο, πρόκειται να επισκεφθεί τον τόπο καταγωγής του, την Κάνδανο ενώ το βράδυ θα παρευρεθεί στην εκδήλωση προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη στο Παλιό Τελωνείο, στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.

 

Δείτε επίσης!

“Ξαναταξιδεύοντας στο Ρέθυμνο”, το νέο βιβλίο του Μιχάλη Τρούλη

Το Ξαναταξιδεύοντας στο Ρέθυμνο είναι ακόμα μια συγγραφική προσπάθεια Τοπικής Ιστορίας συμπληρωμένη, βελτιωμένη, ανανεωμένη, με …

Ρέθυμνο – Έκθεση βιβλίου από το ΚΚΕ

Η Τ.Ε. Ρεθύμνου του ΚΚΕ διοργανώνει Έκθεση Βιβλίου των εκδόσεων της Σύγχρονης Εποχής, για πρώτη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize