Τελευταία Νέα

Την επόμενη εβδομάδα η αξιολόγηση για την ουκρανική υποψηφιότητα στην ΕΕ

Η πρόεδρος της Κομισιόν συναντήθηκε με τον Βολόντιμρ Ζελένσκι στο Κίεβο.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε στον Πρόεδρο Βολόντιμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια επίσκεψης της στο Κίεβο ότι η απόφαση της εκτελεστικής εξουσίας της ΕΕ σχετικά με το αίτημα της Ουκρανίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο, η φον ντερ Λάιεν είπε ότι οι συζητήσεις του Σαββάτου με τον Ζελένσκι «θα μας επιτρέψουν να ολοκληρώσουμε την αξιολόγησή μας μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας», σχετικά με το αν θα προτείνουμε την Ουκρανία ως υποψήφια χώρα προς ένταξη.

Η απόφαση, της οποίας το χρονοδιάγραμμα αναμενόταν, θα είναι μόνο ένα προκαταρκτικό βήμα σε μια μακρά διαδικασία.

Και οι 27 χώρες-μέλη ΕΕ θα πρέπει να συμφωνήσουν να παραχωρήσουν στην Ουκρανία το καθεστώς υποψήφιας χώρας. Κατόπιν θα γίνουν εκτενείς συνομιλίες για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται πριν εξεταστεί το ενδεχόμενο προσχώρησης του Κιέβου στην Ενωση.

Η Φον ντερ Λάιεν, στο δεύτερο ταξίδι της στο Κίεβο από την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο, υπενθύμισε στον Ζελένσκι ότι, παρά την πρόοδο στις διοικητικές μεταρρυθμίσεις και αλλού, πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη.

”Έχετε κάνει πολλά για την ενίσχυση του κράτους δικαίου, αλλά υπάρχει ακόμα ανάγκη για μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμοστούν, όπως για την καταπολέμηση της διαφθοράς για παράδειγμα”, είπε στην κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο Ζελένσκι από την πλευρά του δήλωσε: «Όλη η Ευρώπη αποτελεί στόχο για τη Ρωσία και η Ουκρανία είναι μονάχα το πρώτο στάδιο αυτής της επιθετικότητας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια θετική απάντηση της ΕΕ στην ουκρανική υποψηφιότητα για ένταξη μπορεί να είναι μια θετική απάντηση στο ερώτημα εάν το ευρωπαϊκό εγχείρημα έχει καθόλου μέλλον».

Όλες οι Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο cretedoc.org

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.