Τελευταία Νέα

Την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου προτείνουν στον Κυριάκο για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Ποιοι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού θα τη ήθελαν στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα και με τι επιχειρήματα. Γιατί υποχώρησε το τελευταίο διάστημα η προεδρολογία

Βασίλης Σκουρής

Ένα νέο όνομα έχει πέσει τις τελευταίες ημέρες στο τραπέζι, όσον αφορά στην επικείμενη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, μέλη της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας”, έχουν προτείνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα, την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας από το 2018.

Το επιχείρημα είναι πως η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, πέραν της αναμφίβολα σημαντικής προσωπικότητάς της, έχει προταθεί και έχει εκλεγεί (πρώτη γυναίκα στην ιστορία) Πρόεδρος του ΣτΕ επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ και, συνεπώς η Κουμουνδούρου δεν θα μπορέσει παρά να είναι θετική στην ψηφοφορία που θα γίνει. Το ίδιο θετική θα είναι, σύμφωνα με τα πρόσωπα που έχουν κάνει τη σχετική πρόταση και το Κίνημα Αλλαγής, καθώς η Πρόεδρος του ΣτΕ έχει μεγάλη απήχηση στο χώρο και, επιπλέον, άριστη σχέση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

powered by Rubicon Project
Η κατάθεση ενός νέου ονόματος- και, μάλιστα, γυναίκας, που φαίνεται να επιθυμεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης εφόσον δεν προκρίνει τελικά τον Προκόπη Παυλόπουλο- αποδεικνύει πως πολλά (αν όχι όλα) εκ των ονομάτων που έχουν προταθεί στο πρόσφατο παρελθόν έχουν “καεί”. Κάποιους και κάποιες εξ όσων έχουν ακουστεί έως τώρα, μάλιστα, θεωρείται βέβαιον ότι δεν θα τους ψήφιζαν βουλευτές της “βαθέως” ΝΔ, “νομιμοποιούμενοι”- όπως τουλάχιστον νομίζουν- από το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως βουλευτής της ΝΔ δεν είχε παράσχει θετική ψήφο στον Προκόπη Παυλόπουλο. Όπως, πάντως, έχουν γράψει τα “Παιχνίδια Εξουσίας” ο πρωθυπουργός δεν θα ήθελε διαφοροποίηση “γαλάζιου” βουλευτή- και πολύ περισσότερο βουλευτών- κατά την ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, έχει δώσει εντολή να σταματήσει η προεδρολογία, ώστε να διευκολυνθούν οι τελικές αποφάσεις του πρωθυπουργού στο θέμα, καθώς η επιλογή του προσώπου θα έχει, εκ των πραγμάτων, πολιτικές προεκτάσεις και θα εντάσσεται σε μια γενικότερη στρατηγική που θα επιλέξει για το κυβερνών κόμμα και την επόμενη περίοδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υ.Γ.: Όπως έχουν αναφέρει σε παλαιότερο δημοσίευμά τους τα “Παιχνίδια Εξουσίας”, ο Αλέξης Τσίπρας έχει διαμηνύσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλώς θα επιμείνει σε νέα υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου, αλλά δεν θα υπερψηφίσει και οποιαδήποτε άλλη προταθεί…

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Γιάννης Κεφαλογιάννης – Τον Οκτώβρη θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες του ΒΟΑΚ

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης μελετών – Έρχονται εθνικό σχέδιο οδικής ασφάλειας και αλλαγές στον Κώδικα Οδικής …

Ρέθυμνο – Όλγα Κεφαλογιάννη – Εκεί όπου η Ιστορία συναντά την ομορφιά

Η Όλγα Κεφαλογιάννη, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Πρέσβειρα στο Women Political Leaders (WPL) και βέρα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize